Preşedintele Partidului Ecologist, Dănuţ Pop, reţinut de DNA pentru o mită de 10.000 de euro UPDATE

Preşedintele Partidului Ecologist Român, Dănuţ Pop, este audiat, miercuri, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) într-un dosar de corupţie.

09 nov. 2022, 15:44
Preşedintele Partidului Ecologist, Dănuţ Pop, reţinut de DNA pentru o mită de 10.000 de euro UPDATE

UPDATE: Președintele Partidului Ecologist Român, Dănuț Pop, a fost reținut pentru 24 de ore, transmit surse judiciare. „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 09 noiembrie 2022, a unui inculpat, președinte al unui partid politic, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada noiembrie 2021 – februarie 2022, inculpatul, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și ar fi primit, prin intermediar, de la o persoană, suma de aproximativ 10.000 euro, în patru tranșe (4.000 euro – noiembrie 2021, 2.000 euro – decembrie 2021, 2.000 euro – decembrie 2021 și 10.000 lei – februarie 2022).
În schimbul banilor, inculpatul ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unui deputat în Parlamentul României și ar fi promis că îl va determina să angajeze o anumită persoană pe o funcție de consilier la cabinetul deputatului respectiv.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 10 noiembrie 2022, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se spune în comunicatul DNA.

 

Președintele Partidului Ecologist, Dănuţ Pop, a ajuns miercuri dimineaţă la sediul Direcției Naționale Anticorupție. Politicianul a fost ridicat miercuri dimineață de la domiciliu de procurorii DNA în urma unui mandat emis de un judecător din București.

Citeşte şi: ANI demonstrează minciuna primarului Clotilde Armand: Nu a cerut niciodată acces la dosar. Şi-a majorat indemnizaţia lunară cu până la 30% fiind manager de proiect

Dănuţ Pop ar fi vizat de un dosar de corupţie, fiind suspectat de trafic de influență. Potrivit unor surse Antena 3, președintele Partidului Ecologist, Dănuţ Pop, ar fi pretins suma de 10.000 euro de la o persoană pentru a-și exercita influența asupra unui parlamentar de la PSD, astfel încât acesta să o angajeze pe post de consilier pe persoana care ar fi oferit această sumă.

Citeşte şi: Procurorii au cerut arestarea unui bărbat din Constanţa care a furat patru conserve, dar judecătorii l-au eliberat