Procurorii au cerut arestarea unui bărbat din Constanţa care a furat patru conserve, dar judecătorii l-au eliberat

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a solicitat joi instanţei arestarea unui bărbat acuzat că a furat dintr-un magazin patru conserve de ton în valoare de 39 lei, însă judecătorii au dispus ca acesta să fie pus în libertate.

03 nov. 2022, 21:57
Procurorii au cerut arestarea unui bărbat din Constanţa care a furat patru conserve, dar judecătorii l-au eliberat

„La data de 03.11.2022, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa a propus judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Constanţa luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 03.11.2022 şi până la data de 02.12.2022 inclusiv, a inculpatului D.I.B., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prev. de art. 228 alin.1 – art.229 alin.1 lit. b C. pen. În concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina inculpatului D.I.B. s-au reţinut următoarele. În data de 01.11.2022, în jurul orei 23,20, în timpul nopţii, a sustras din magazinul P. situat în municipiul Constanţa un pachet ce conţinea 4 conserve de ton Rio Mare, părăsind magazinul fără a îl achita, cauzând astfel un prejudiciu de 39,66 lei (nerecuperat până în prezent)”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Potrivit portalului instanţelor, bărbatul acuzat de furt se numeşte Ionuţ Bogdan Diaconu, iar judecătorii au respins cererea procurorilor.

Citeşte şi: Cristian Cioacă, fostul soţ al Elodiei Ghinescu, şi-a anulat contestaţia în anulare şi rămâne după gratii

„În baza art. 227 alin. 1 C. proc. pen, respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul D.I. – B. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului D. I. – B, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 03.11.2022”, se arată în decizia Judecătoriei Constanţa.

Citeşte şi: UPDATE: Adrian „Beleaua” Corduneanu şi soţia sa, „Diamantul Roz”, au fost eliberaţi sub control judiciar. Poliţia a găsit la percheziţii 2,2 kilograme de aur, arme şi sume impresionante de bani