Preşedintele PDL Giurgiu pleacă din partid

Preşedintele PDL Giurgiu, Marin Anton, a declarat, marţi, că pleacă din partid, că renunţă la anunţata sa candidatură la şefia Consiliului Judeţean (CJ) Giurgiu şi că îşi va da demisia din funcţia de secretar de stat la Ministerul Mediului, anunţă Mediafax.

RomaniaTV.net
24 apr. 2012, 09:59
Preşedintele PDL Giurgiu pleacă din partid

Luni seara, la B1TV, Marin Anton a reclamat faptul că s-au făcut presiuni asupra sa să renunţe la candidatura pentru CJ Giurgiu, precizând ulterior că cel care a făcut presiuni a fost Vasile Blaga.

Marin Anton este şi preşedinte al comisiei pentru infrastructură, energie şi mediu din PDL, funcţie care i-a conferit dreptul de a participa la şedinţele Biroului Permanent Naţional. Alegerea sa în această funcţie, în octombrie 2011, a provocat nemulţumiri în rândurile unor pedelişti, precum Monica Macovei.

Motivele au fost legate de faptul că asupra numelui lui Anton planau suspiciuni de corupţie, averea acestuia fiind verrificată la acea vreme de către ANI. De altfel, Marin Anton a trebuit să demisioneze din PNL în 2004, când a acceptat funcţia de administrator la RAFO Oneşti.

Marin Anton a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor în timpul ministeriatului lui Radu Berceanu, însă a fost mutat la Mediu. Potrivit unor surse democrat-liberale, mutarea s-ar fi datorat faptului că Anton ar fi încercat să vândă două feriboturi din patrimoniul CFR Marfă la preţ de fier vechi unei firme greceşti controlate de un partener de afaceri de-al său.