Preşedintele PE: Nu am nicio îndoială cu privire la integritatea lui Victor Ponta

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat, joi la Bruxelles, că nu are nicio îndoială cu privire la integritatea premierului Victor Ponta, el răspunzând astfel unei întrebări legate de decizia Curţii Constituţionale cu privire la reprezentarea României la Consiliul European, scrie AGERPRES.

RomaniaTV.net
28 iun. 2012, 19:08
Preşedintele PE: Nu am nicio îndoială cu privire la integritatea lui Victor Ponta

Într-o conferinţă de presă, Schulz a spus că este la curent cu decizia Curţii Constituţionale a României. ‘Victor Ponta îmi este un vechi prieten, nu este pusă la îndoială prietenia noastra’, a menţionat politicianul socialist german.

Şefii de stat sau de guvern din Uniunea Europeană s-au reunit, joi după-amiază, la Bruxelles, unde au început lucrările Consiliului European de vară, pentru a adopta ‘Pactul pentru creştere şi locuri de muncă’, a lansa faza finală a negocierilor pentru viitorul cadru financiar multianual 2014-2020 şi a acorda oficial Muntenegrului statutul de candidat la aderarea la UE.

În invitaţia adresată statelor membre, preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, menţionează că provocarea la acest summit al UE este de a da, ‘mai mult ca oricând, un semnal într-o manieră clară şi concretă că facem tot ce este necesar pentru a răspunde crizei’.

În cursul serii, membrii Consiliului European vor examina, în vederea adoptării, ‘Pactul pentru creştere şi locuri de muncă’. De asemenea, Herman Van Rompuy va prezenta raportul cu privire la viitorul Uniunii Economice şi Monetare (zona euro), elaborat de preşedintele Consiliului European în cooperare cu Comisia Europeană, Eurogrupul şi Banca Centrală Europeană.

Reuniunea Consiliului European va fi urmată, vineri la prânz, de una a liderilor statelor din zona euro, la care va lua parte şi preşedintele BCE, Mario Draghi, urmând a fi analizate recentele evoluţii din zona euro. AGERPRES