Preşedintele PNL Gorj şi fratele său, reţinuţi într-un dosarul al primarului de la Pestişani VIDEO

Preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, a ajuns împreună cu fratele său în arestul IPJ Gorj. Amândoi sunt acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu în dosarul primarului din comuna Pestişani. Primarul este în arest de două săptămâni pentru că ar fi virat sume importante în conturile firmei controlate de liderul PNL.

RomaniaTV.net
04 iul. 2012, 06:46
Preşedintele PNL Gorj şi fratele său, reţinuţi într-un dosarul al primarului de la Pestişani VIDEO

Liderul PNL Gorj, Dian Popescu, fost administrator al unei firme de construcţii, ar fi încasat câteva sute de mii de lei, pentru constructia unui campus şcolar, potrivit România TV. Este acelaşi dosar în care în urma cu două săptămâni, primarul comunei Pestişani, Florin Pavel a fost arestat. În acelasi timp, anchetatorii au descins şi la casele primarului pentru a aduna noi probe.

Avocatul primarului susţine că anchetatorii au vrut să verifice, dacă primarul a folosit materiale de construcţie de la lucrări publice pentru a-şi renova casele.

„Bănuiesc procurorii că ar exista materiale din construcţie din comună care s-ar regăsi aici. Dar este fals, au dovezi la toate aceste materiale. Între persoanele reţinute şi clientul meu nu există nicio legătură, decât aceea că au făcut lucrări la primărie”, a spus Liviu Belulescu, avocatul primarului.

Marţi seară, mai mulţi localnici şi rude au venit să îl susţină pe primar, despre care spun că este nevionvat. Femeile au reproşat poliţiştilor faptul că l-au plimbat pe primar cu cătuşele la mâini în faţa copilului lui minor.

„Curaj că suntem aproape toată lumea. Curaj Florine că suntem de partea ta. Mai om ca ăsta nu mai este în satul ăsta, în comună. Din cauza duşmanilor s-a întâmplat asta. Au vrut să iasă ei. Roata se învârte, pe toţi la plată”, a spus o susţinătoare a primarului.

Anchetatorii au efectuat percheziţii şi la cabinetul medical al soţiei primarului. „Nu ştiu ce au căutat aici. Au făcut măsurători. Nu ştiu, să vedem. Nu este nimic. Este totul în ordine aici”, a spus soţia primarului reţinut.

Preşedintele PNL Dian Popescu este suspectat şi el pentru că ar fi încasat sume importante de bani pentru lucrări publice nefinalizate. Miercuri, procurorii vor decide dacă pe numele celor doi fraţi vor emite mandate de arestare prventivă.