Preşedintele polonez Andrzej Duda, vaccinat complet şi cu un „booster”, testat pozitiv covid-19

Andrzej Duda a fost vaccinat complet şi cu un ”booster”, se simte bine şi a fost plasat în carantină, a anunţat preşedinţia poloneză.

05 ian. 2022, 14:14
Preşedintele polonez Andrzej Duda, vaccinat complet şi cu un „booster”, testat pozitiv covid-19

Preşedintele polonez Andrzej Duda a fost testat pozitiv covid-19, anunţă miercuri şeful său de cabinet, relatează AFP.

”În urma unor cazuri de contaminare la biroul prezidenţial şi în anturajul său, preşedintele Andrzej Duda a fost testat testat covid-19, un test care s-a dovedit pozitiv”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter Pawel Szrot.

Şeful statului polonez nu prezintă, însă, ”simptome grave”, precizează şeful său de cabinet.

Guvernul din Kazahstan şi-a dat demisia în urma protestelor violente izbucnite din pricina scumpirii carburanţilor VIDEO
Andrzej Duda a fost vaccinat complet şi cu un ”booster”, se simte bine şi a fost plasat în carantină, anunţă el. Ministerul polonez al Sănătăţii a anunţat miercuri un bilanţ zilnic de 17.196 de cazuri şi 632 de morţi din cauza covid-19.

Polonia, o ţară cu 38 de milioane de locuitori, are unul dntre cele mai slabe niveluri de vaccinare din Europa – aproximativ 63% din populaţia adultă – şi una dintre cele mai mari rate a mortalităţii, în contextul în care a impus foarte puţine restricţii şi obligaţii în privinţa vaccinării.

O femeie s-a dezbrăcat de rochie ca să o folosească pe post de mască într-un magazin, sub privirile şocate ale clienţilor şi angajaţilor. VIDEO
Ministrul polonez al Sănătăţii Adam Niedzielski a anunţat miercuri că se aşteaptă la un vârf al îmbolnăvirilor de covid-19 mai târziu în ianuarie şi că Guvernul se pregăteşte de un eventual ”scenariu catastrofic”.

”Ne pregătim de atacul (variantei) omicron (a SARS-CoV-2)”, a declarat el.