Preşedintele Poloniei: „Dacă vrem pace, trebuie să ne pregătim de război”

Bronislaw Komorowski, președintele Poloniei,  a declarat că să  prezența NATO pe flancul estic al alianței trebuie întărită, şi că "dacă vrem pace, trebuie să ne pregătim de război".

05 mai 2015, 16:36
Preşedintele Poloniei: „Dacă vrem pace, trebuie să ne pregătim de război”

„Pe 9 mai, Piața Roșie din Moscova se va transforma într-o zonă blindată. Diviziile care vor defila acolo, în fața ochilor noștri au invadat țara vecină Ucraina”, – a declarat Bronislaw Komorowski, președintele Poloniei, citat de Polskie Radio, potrivit independent.md.

Preşedintele polonez afirmă că la graniţele Poloniei demult nu a mai existat un conflict militar. Locuitorii țării au un motiv întemeiat să fie vigilenți. „În această lume tulbure, trebuie să ne consolidăm securitatea, să întărim prezența NATO pe flancul estic al alianței. Dacă vrei pace – pregăteşte-te pentru război. Vrem pace, dar nimic nu motivează acțiunile unui potențial agresor mai mult ca slăbiciunea unui vecin”,- a spus Komorowski.

Anterior, într-un interviu cu Gazeta Wyborcza, Komorowski a declarat că Polonia este interesată în cooperarea cu Rusia, dar numai dacă „Moscova refuză la politica sa agresivă”.

Președintele a subliniat că situația din Ucraina este îngrijorătoare pentru locuitorii Poloniei. „Pentru noi ar fi mai în siguranță dacă Ucraina va fi legată de Occident”, – a adăugat el.