Preşedintele protecţiei animalelor din California a vânat o pumă, în loc să o salveze FOTO

Preşedintele Comisiei pentru Peşti şi Viaţă Sălbatică din California (California Fish and Wildlife Commission) a provocat un scandal enorm după a împuşcat o pumă şi s-a fotografiat cu cadavrul ei.

RomaniaTV.net
23 feb. 2012, 15:32
Preşedintele protecţiei animalelor din California a vânat o pumă, în loc să o salveze FOTO

Daniel Richards, în vârstă de 59 de ani, a împuşcat animalul în Idaho, unde vânătoarea de mari feline este legală. În California, însă, statul în care se ocupă de protecţia vieţii sălbatice, vânătoarea de pume este interzisă de peste 20 de ani.

Legislaţia din California interzice şi aducerea cadavrelor de pume în stat, deşi nu se ştie dacă Richards a făcut asta.

Fotografia a fost publicată pe site-ul Western Outdoor News, cel mai mare ziar de vânătoare şi pescuit din California. Îl arată pe Richards îmbrăcat în haine de camuflaj, într-o pădure plină de zăpadă şi ţinând în braţe puma moartă.

Richards, care este membru pe viaţă în Asociaţia Naţională a Armelor, a devenit preşedintele California Fish and Wildlife Commission în 2008, iar mandatul său se termină la anul.

„A făcut un lucru dizgraţios poziţiei sale şi vânătorilor responsabili din California”, a declarat congresman-ul californian Jared Huffman pentru San Jose Mercury News.

Vânarea pumei este ilegală în California din 1990. Legislaţia a decis acordarea a 30 de milioane de dolari, până în 2020, pentru cumpărarea a noi habitate pentru protecţia pumei şi a altor specii.

Fundaţia Mountain Lion, care a luptat pentru aprobarea legii, îi cere lui Richards demisia.

„Deşi nu a fost încălcată nicio lege, rezidenţii din California sunt dezgustaţi şi cer îndepărtarea lui Richards din Comisie. Din moment ce Richards sfidează priorităţile oamenilor pe care îi reprezintă, el nu poate fi de încredere şi trebuie să plece”, a scris Mountain Lion Foundation.