Preşedintele Raul Castro va graţia aproape 3000 de prizonieri din închisorile din Cuba

În Cuba va avea loc o amnistie fără precedent. Aproape 3000 de prizonieri, printre care 86 de străini vor fi graţiaţi de către preşedintele Raul Castro din motive umanitare.

RomaniaTV.net
24 dec. 2011, 09:00
Preşedintele Raul Castro va graţia aproape 3000 de prizonieri din închisorile din Cuba

„Consiliul de Stat, într-un gest de umanitate şi suveranitate, a decis să graţieze mai mult de 2900 de condamnaţi. Printre aceştia se numără femei, bolnavi şi persoane peste 60 de ani„, a declarat Raul Castro, preşedintele Cubei.

25 de cetăţeni ai altor state, dintre şi 13 femei pot spune adio coşmarului detenţiei din Cuba, dacă ţările lor acceptă să fie repatriaţi. De decret nu vor beneficia însă condamnaţii pentru delicte de spionaj, terorism,crime, trafic de droguri, viol sau corupere de minori.

Pe lista celor neiertaţi se numără şi americanul Alan Gloss, arestat în decembrie 2009 şi condamnat ulterior la 15 ani de detenţie, pentru că furniza echipamente de comunicaţii unor opozanţi ai regimului Castro. Deşi au recunoscut că bărbatul lucra pentru o companie asistată de Departamentului de Stat al SUA, totuşi, americanii au cerut în repetate rânduri eliberarea lui Gloss