Preşedintele Republicii Moldova a convocat CONSILIUL SUPREM DE SECURITATE

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a convocat pentru luni, 23 martie, Consiliul Suprem de Securitate pentru a fi discutate probleme de securitate națională în contextul evoluțiilor geopolitice regionale, informează mass-media locală.

21 mart. 2015, 08:07
Preşedintele Republicii Moldova a convocat CONSILIUL SUPREM DE SECURITATE

Purtătorul de cuvânt al Președinției de la Chișinău, Vlad Țurcanu, a precizat că, în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate vor fi prezentate rapoarte de către ministrul apărării Viorel Cibotaru, ministrul de Externe, Natalia Gherman, ministrul de Interne, Oleg Balan, precum și de directorul Serviciului de Informații și Securitate, Mihai Balan, potrivit Agerpres.

Convocarea Consiliului Suprem de Securitate de către președintele Timofti are loc în contextul în care estul Ucrainei se confruntă de aproape un an cu un conflict între armata guvernamentală și separatiștii proruși soldat până în prezent cu peste 6.000 de morți, conform ultimelor date ale ONU.

Citeşte şi Nicolae Timofti le va interzice deputaţilor ruşi să intre în Republica Moldova. Se admite o singură excepţie

În acest context, reședintele Nicolae Timofti declara zilele trecute că statul moldovean trebuie să se apropie de NATO, întrucât securitatea sa este în pericol.’‘Armata moldovenească trebuie reformată, trăim alte timpuri, în care există amenințări asupra statului nostru. Există pericolul unui conflict militar pe teritoriul Republicii Moldova. Șansa noastră este apropierea și colaborarea cu blocul NATO. Îmi pare rău că, atunci când a fost momentul, nu ne-am apropiat mai mult de NATO”, afirma Nicolae Timofti. Potrivit Constituţiei sale, Republica Moldova este stat neutru.


loading...