Preşedintele Republicii Nicaragua vrea ca ţara să fie condusă în familie: A propus-o pe soţia sa pentru postul de vicepreşedinte

Președintele Republicii Nicaragua, Daniel Ortega, care candidează pentru încă un mandat la alegerile prezidențiale din noiembrie, fiind considerat favorit, se va prezenta de această dată în tandem cu soția sa, Rosario Murillo, propusă pentru funcția de vicepreședinte al țării, a anunțat marți partidul său, relatează AFP.

03 aug. 2016, 12:53
Preşedintele Republicii Nicaragua vrea ca ţara să fie condusă în familie: A propus-o pe soţia sa pentru postul de vicepreşedinte

I-am prezentat drept candidați, la președinție, pe Jose Daniel Ortega Saavedra și, pentru funcția de vicepreședinte, pe Rosario Maria Murillo Zambrana’‘, a anunțat consilierul juridic al partidului sandinist sosind împreună cu ei la Consiliul Electoral. El a precizat că cei doi îndeplinesc condițiile legale pentru a fi candidați la alegerile prezidențiale.

Daniel Ortega și Rosario Murillo vor fi, prin urmare, în fruntea campaniei sandiniștilor pentru alegerile prezidențiale și legislative prevăzute pentru 6 noiembrie. Cu această numire, experții consideră că apare o eventuală dinastie prezidențială.

Daniel Ortega, un ex-guerillero în vârstă acum de 70 de ani, a fost președinte din 1985 până în 1990, apoi reales în 2006 și în 2011. El este cotat drept favorit în sondaje, cu 57 % din intențiile de vot, pentru un al patrulea mandat, cu atât mai mult cu cât principalul său rival și principalul partid de opoziție au fost excluși de la alegeri prin intermediul unei manevre judiciare.

Rosario Murillo (65 de ani), în calitate de ”Primă Doamnă”, dar și de purtătoare de cuvânt oficială, este de fapt cunoscută ca ținând frâiele guvernului de peste circa zece ani.