Preşedintele Rodrigo Duterte este neîndurător cu fiul său: Promit să-l ucid, dacă e vinovat de trafic de droguri

Rodrigo Duterte, preşedintele statului Filipine, care încă de la începutul mandatului a declanşat un sângeros război contra traficanţilor de droguri, promite să îşi omoare propriul fiu dacă acuzaţiile aduse acestuia se dovedesc întemeiate.

RomaniaTV.net
21 sept. 2017, 15:03
Preşedintele Rodrigo Duterte este neîndurător cu fiul său: Promit să-l ucid, dacă e vinovat de trafic de droguri

Rodrigo Duterte a reacţionat la audierea fiului său, Paolo, de către o comisie senatorială care anchetează posibila sa implicare în traficul de droguri. Reiterându-şi promisiunile din campania electorală, şeful statului spune că oricine va fi pedepsit, chiar şi fiul său, dacă se va dovedi că e implicat în traficul de droguri.

Paolo Duterte este acuzat că a ajutat o triadă chinezească să transporte o încărcătură mare de metamfetamină din China către Filipine.

Rodrigo Duterte a cerut dovezi, promițând să-l omoare pe fiul său dacă informațiile ar fi confirmate. „Dacă am copii care sunt implicați în traficul de droguri să îi ucideți, astfel încât oamenii să nu mai aibă nimic de spus„, a spus Duterte. El a promis, de asemenea, să îi protejeze pe polițiștii care îi vor ucide fiul. „I-am spus lui Pulong [Paolo]: Ordineele mele sunt să te omor dacă ai fost prins. Și îi voi proteja pe polițiștii care te vor ucide„, a adăugat preşedintele.

De când Rodrigo Duterte a preluat funcția de preşedinte al Filipinelor, la sfârșitul lui iunie 2016, poliția filipineză a împușcat și ucis aproximativ 2.700 de persoane în cadrul „luptei împotriva drogurilor”, lansată de noul şef al statului. De asemenea, peste 1.800 de persoane au fost ucise de persoane neidentificate, iar aproximativ 5.700 de decese legate de traficul de droguri sunt investigate de poliţie.