Preşedintele Romalimenta dezvăluie cât va costa carne de porc de sărbători. Au dreptate românii care îşi fac de acum provizii, de teama scumpirilor?

Președintele Romalimenta, Sorin Minea, a explicat cât ar urma să coste carnea de porc de sărbători, în timp ce românii au început deja să îşi facă provizii, de frica sumpirilor.

21 nov. 2023, 12:21
Preşedintele Romalimenta dezvăluie cât va costa carne de porc de sărbători. Au dreptate românii care îşi fac de acum provizii, de teama scumpirilor?

Deşi mulţi români se înghesuie deja să cumpere carne pentru sărbători, de teamă ca aceasta să nu se scumpească exagerat în următoarea perioadă, preşedintele Romalimenta Sorin Minea este de părere că nu vor exista creşteri de preţuri la carnea de porc, tocmai pentru că nu ar exista o prea mare cerere.

”În fiecare zi văd la televizor cum prețul la carnea de porc se va dubla. Vă spun, chestia asta este imposibilă. O creștere a prețurilor atunci când consumul este mic este utopică.

În momentul în care vânzările sunt mici încep discount-urile pentru a vinde ceva în perioada aceasta. Deci explozia prețurilor în perioada de sărbători, din punctul meu de vedere, este exclusă”, a afirmat Sorin Minea.

Citește și: Doar 10% din carnea de porc de pe piaţa din România este de provenienţă locală. Cum s-a ajuns în această situaţie inimaginabilă

”Pe toate statisticile pe care le-am văzut, declarativ, fiecare cetățean dorește să mănânce produsele de la el din țară. O creștere a prețurilor pe origine nu știu dacă va fi viabilă sau nu.

La noi, o parte dintre cei care vorbesc de produse românești spun că ”noi trebuie să vindem mai scump ca să ne scoatem banii”, nu mi se pare o politică coerentă”, a mai adăugat acesta, potrivit DCNews.

Citește și: Vești bune pentru fermieri la final de an. Guvernul prelungește subvenția la motorină până în decembrie 2026