Preşedintele României, după întâlnirea cu Ursula von der Leyen: „Am fost testat negativ în această dimineaţă”

Klaus Iohannis, prezent la summitul UE de la Bruxelles, a făcut precizări după întâlnirea pe care a avut-o cu președinta Ursula von der Leyen.

RomaniaTV.net
15 oct. 2020, 15:28
Preşedintele României, după întâlnirea cu Ursula von der Leyen: „Am fost testat negativ în această dimineaţă”

„Din păcate, chiar astăzi preşedinta Comisiei a intrat în autoizolare, după ce ne-am salutat la începutul şedinţei. În cazul meu nu există niciun pericol, am păstrat distanţa, am purtat amândoi mască şi doamna von der Leyen a fost testată negativ chiar în această dimineaţă”, a declarat Klaus Iohanni, la Bruxelles.

Citește și: Alertă de coronavirus la şedinţa europeană, unde e prezent Klaus Iohannis. Ursula von der Leyen a părăsit summitul UE 

Cu această ocazie, președintele României a făcut un apel la cetățeni să respecte măsurile de distanțare sociale și prevenire a infectării cu coronavirus.

„Reiterez importanţa extraordinară a măsurilor preventive. Gândiţi-vă cum ar fi fost dacă nu aş fi avut mască, sau dacă doamna preşedinte nu ar fi avut mască sau dacă nu am fi păstrat distanţa. Este evident că instrumentele de care dispunem pentru a îngrădi răspândirea acestei boli sunt în esenţă simple, sunt la îndemna noastră – este masca, diatanţa, igiena mâinilor şi suntem mult, mult mai siguri”.

„La noi în ţară am fost, din păcate, şi astăzi, foarte, foarte amărât când am citit că avem iar peste 4.000 de cazuri. Dragi români, respectaţi aceste regli simple pentru ca împreună să putem să îngrădin răspândirea acestei boli”.

Preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen a părăsit summitul şefilor de stat şi de guverne din UE, care tocmai a început, la Bruxelles, pentru a intra în carantină, în urma unui caz de covid-19 în echipa sa, a anunţat aceasta pe Twitter.