Preşedintele rus, cu vedete: Află ce pasiuni comune au Vladimir Putin şi Steven Seagal

Preşedintele rus Vladimir Putin şi Steven Seagal au inaugurat, miercuri, un centru sportiv situat la Moscova, artistul american fiind invitat la acest eveniment pentru a promova educaţia fizică în rândul tinerilor.

13 mart. 2013, 17:26
Preşedintele rus, cu vedete: Află ce pasiuni comune au Vladimir Putin şi Steven Seagal

„Nu trebuie să avem doar copii care să reziste pe bancul de lucru în timpul orelor de educaţie fizică (…) Toată lumea trebuie să facă sport, fără excepţie”, a spus Putin, după ce a inaugurat un centru de arte marţiale, împreună cu Steven Seagal, 7 dani în Aikido , potrivit imaginilor difuzate de televiziunile ruse.

Deţinător al unei centuri negre la judo, preşedintele rus vrea să reintroducă un program sportiv naţional în rândul şcolarilor, în locul celui care exista în epoca sovietică.

„Copiii trebuie să fie puternici, sănătoşi, să iubească sportul şi să aibă posibilitatea să îl practice, să ştie să se apere, să-şi apere apropiaţii, familia”, a spus Putin. „Şi, nu în cele din urmă, trebuie să fie capabili să-şi apere patria”, a mai spus Putin.

Putin care îşi întreţine imaginea de bărbat puternic, şi Steven Seagal sunt „amici de multă vreme” şi se vizitează regulat, a spus Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse.

În 2010, Putin, pe atunci premier, l-a primit în vizită pe actorul belgian Jean-Claude Van-Damme, care s-a făcut remarcat la Hollywood în filme de acţiune şi arte marţiale.