Preşedintele rus Vladimir Putin a fost ATACAT de HACKERI

Pagina de Internet a preşedintelui rus, Vladimir Putin, a fost ţinta unor atacuri cibernetice, iar toată această poveste survine chiar în mijlocul scandalului legat de criza din Ucraina.

RomaniaTV.net
14 mart. 2014, 10:37
Preşedintele rus Vladimir Putin a fost ATACAT de HACKERI

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei de la Kremlin a precizat că atât site-ul preşedinţiei, cât şi cel al Băncii Naţionale a Rusiei au fost blocate, după ce au fost vizate de un val de atacuri cibernetice, potrivit #romaniatv”.

Site-ul oficial al președinției ruse, www.kremlin.ru, funcționează vineri cu întreruperi din cauza unor atacuri cibernetice de tip DDoS, experții luând măsuri pentru a restabili activitatea paginii web, a declarat serviciul de presă al Kremlinului, citat de agenția de presă Ria Novosti, preluată de Agerpres.

„Un atac puternic este în curs de desfășurare. Din cauza faptului că acesta continuă, sunt posibile întreruperi în funcționarea site-ului. Se iau toate măsurile pentru organizarea unei activități normale a resursei internet, pentru ca site-ul să fie disponibil”, a menționat Serviciul de presă al Kremlinului, indicând că și alte instituții ale statului rus au fost supuse unor atacuri cibernetice.

Momentan, nu se cunoaşte identitatea hackerilor, dar o anchetă este în curs.