Cât câştigă preşedintele rus Vladimir Putin: Mai puţin decât purtătorul său de cuvânt

Obligaţia de declarare a averilor pentru demnitarii ruşi scoate la iveală amănunte surprinzătoare. Astfel, potrivit declaraţiei sale de avere, preşedintele rus câştigă aproape la jumătate din cât câştigă unii funcţionari din administraţia prezidenţială.

13 apr. 2013, 15:03
Cât câştigă preşedintele rus Vladimir Putin: Mai puţin decât purtătorul său de cuvânt

Vladimir Putin a câştigat 5,7 milioane de ruble (130.000 de euro) în 2012, după cum se arată în declaraţia sa de avere, în timp ce purtătorul lui de cuvânt, Dmitri Peskov a câştigat aproape dublu – 11,1 milioane de ruble (256.000 de euro), scrie presa britanică.

Declaraţiile de avere au devenit obligatorii pentru oficialităţile ruse după ce salariul prim-vicepremierului Igor Şuvalov a stârnit semne de întrebare. Din declaraţia lui de avere reiese că Şuvalov este cel mai bine plătit demnitar din Rusia, realizând, împreună cu soţia lui care câştigă aproape dublu faţă de el, un venit de 449,4 milioane de ruble (103 milioane de euro) anul trecut.

Cât priveşte declaraţia de avere a premierului rus Dmitri Medvedev se arată că acesta a câştigat anul trecut 5,8 milioane de ruble (122.000 de euro).