Putin: Rusia are opţiunea de a interveni militar în Crimeea. Preluarea puterii în Ucraina, lovitură de stat

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, într-o conferinţă de presă, că folosirea forței în Ucraina este o opțiune de ultimă instanță. Putin a mai declarat că în Ucraina a avut loc o "lovitură de stat anticonstituțională" și "confiscarea armată a puterii", potrivit Agerpres. Putin a insitat că Victor Ianukovici este încă preşedinte legitim şi că există doar trei mijloace legale pentru a elimina un presedinte: decesul, demisia sau punerea sub acuzare.

RomaniaTV.net
04 mart. 2014, 11:00
Putin: Rusia are opţiunea de a interveni militar în Crimeea. Preluarea puterii în Ucraina, lovitură de stat

Putin a spus că militanţii au aruncat Ucraina în haos, cu toate că Ianukovici a acceptat tot ceea ce Opoziţia a cerut. Preşedintele Rusiei a spus, de asemenea, că deocamdată nu consideră necesară trimiterea de trupe în Ucraina. 

Preluarea puterii în Ucraina de către opoziție a fost ‘o lovitură de stat anticonstituțională’ și rezultatul unei insurecții armate, a declarat marți președintele Rusiei, Vladimir Putin, informează EFE.

Acestea sunt primele declarații pe tema crizei din Ucraina făcute de președintele rus, într-o conferință de presă desfășurată la reședința sa din afara Moscovei.

Deocamdată, nu este nevoie să se folosească forța militară în Crimeea (republică autonomă în sudul Ucrainei), dar Rusia are opțiunea să facă acest lucru, a mai spus Putin. Șeful statului a avertizat că Rusia își rezervă dreptul să folosească toate opțiunile dacă estul Ucrainei va fi cuprins de anarhie.

Viktor Ianukovici este singurul președinte legitim al acestei țări, a mai declarat Putin marți, în cadrul conferinței de presă, președintele rus Vladimir Putin.

Citeşte şi: UCRAINA: Anunţ-surpriză făcut de Vladimir Putin