Preşedintele Sanitas îi cere demisia lui Vlad Voiculescu, după scandalul cu evacuarea Spitalului Foişor: „Opriţi-vă! Aşa nu se mai poate!”

Viorel Huşanu, preşedintele Sanitas Bucureşti, s-a declarat „şocat” de situaţia de la Spitalul Foişor, de unde pacienții au fost externați sau mutați la alte spitale, şi i-a cerut demisia ministrului Vlad Voiculescu.

10 apr. 2021, 10:11
Preşedintele Sanitas îi cere demisia lui Vlad Voiculescu, după scandalul cu evacuarea Spitalului Foişor: „Opriţi-vă! Aşa nu se mai poate!”

„Opriţi-vă!!! Aşa nu se mai poate! Domnule ministru… Pacienţi, unii abia operaţi, mutaţi în miez de noapte… în Secolul 21!? Aproape toţi cei o sută de pacienţi care necesitau spitalizare sunt trimişi acasă!! Doar 12 transferaţi la alte spitale?! Încerc să înţeleg cum se poate aşa ceva într-o ţară membră a UE, NATO, o ţară în care se presupune că există respect pentru pacient şi drepturile sale… Sunt şocat şi nu înţeleg cum este posibil să asistăm la astfel de scene groteşti şi incredibile, care pun în situaţii incredibile pacienţii şi personalul medical”, a scris Viorel Hușanu, preşedintele Sanitas Bucureşti, pe pagina sa de Facebook.

„Nu ştiu cine a pregătit şi coordonat o astfel de acţiune. Cred că este clar pentru toată lumea modul superficial şi prost în care este gestionată această criză sanitară de unii, era să scriu oameni, vremelnic puşi în funcţii care le depăşesc competenţa şi bunul simţ. Sunt şocat şi trag un semnal de alarmă în ultimul ceas. Ajunge! Solicit persoanelor cu decizie să ia atitudine! Opriţi-vă, domnilor, şi plecaţi acasă! Aşa nu se mai poate!”, a adăugat preşedintele Sanitas Bucureşti.

Citeşte şi Psihiatrul Gabriel Diaconu, revoltat de evacuările de la Spitalul Foişor: Aşa arată sănătatea „pluseristă”. E vorba de Vlăduţ. Ticălos şi el, ticăloşi şi cei care-l aplaudă

Preşedintele Sanitas Bucureşti a revenit ulterior cu un al doilea mesaj în care îi cere ministrului Vlad Voiculescu să demisioneze.

Draga Vlad,
Stiu ca ai o suta de consilieri ( onorifici) dar de data asta simt ca ai nevoie de sfatul meu : DEMISIA!
Un ministru ar trebui sa aibă grija de toti pacientii, de tot personalul medical iar tu nu ești capabil de nimic!„, a mai scris Viorel Huşanu.

Ministerul Sănătății a precizat, într-un comunicat de presă, că evacuarea pacienților de la spitalul Foișor s-a făcut sub coordonarea DSU. De asemenea, ministerul susține că managerul spitalului a fost informat încă de dimineață despre „iminența” transformării în unitate COVID-19, însă a dat avizul la ora 19.

Citeşte şi Pacienţi operaţi, scoşi noaptea afară pentru că spitalul Foişor devine suport COVID. Scene incredibile în Capitală