Preşedintele Senatului îl acuză pe Klaus Iohannis de diversiune. „Omite cu bună ştiinţă că suntem pe primul loc la amenzi aplicate”

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, l-a criticat, marţi seara, pe şeful statului, susţinând că acesta vorbeşte "cu cinism" despre faptul că Parlamentul amendează actele normative ale Guvernului şi l-a acuzat pe Klaus Iohannis de "o nouă diversiune" prin prezentarea unui număr mic de îmbolnăviri de COVID-19.

28 apr. 2020, 17:31
Preşedintele Senatului îl acuză pe Klaus Iohannis de diversiune. „Omite cu bună ştiinţă că suntem pe primul loc la amenzi aplicate”

„Preşedintele Iohannis, neînţelegând nevoile copiilor, părinţilor, companiilor, vorbeşte acum despre populism atunci când Parlamentul corectează, amendează sau înlătură abuzurile micului dictator de la Palatul Victoria, care, crezând că se află în Orbanstan, îşi permitea zilele trecute să desconsidere Parlamentul, închipuindu-şi că poate să facă tot ce îi trece prin cap fără ca poporul să îi sancţioneze”, a scris marţi Cazanciuc, pe Facebook.

El a susţinut că „preşedintele PNL Klaus Iohannis, exasperat probabil de incompetenţa Guvernului Orban, lansează o nouă diversiune – a numărului mic de îmbolnăviri de COVID-19 raportat la ţările care au avut cel mai mult de suferit, omiţând cu bună ştiinţă că suntem pe ultimul loc la numărul de teste efectuate, dar pe primul loc la amenzi aplicate!„.

Citeşte şi Klaus Iohannis a prezentat graficul infectărilor cu coronavirus. Cum stă România, faţă de alte state

La diversiunea Tătaru se adaugă greaua moştenire, în condiţiile în care, în ianuarie, când OMS a anunţat pandemia şi erau de trei luni la putere, Klaus Iohannis şi PNL nu s-au preocupat deloc de sănătatea românilor, ci doar de anticipate, acceptând cu cinism să sacrifice românii din dorinţa de a folosi toată puterea în interesul politic şi financiar al PNL„, a mai scris preşedintele interimar al Senatului.

Ce a spus Iohannis

Într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni, preşedintele Iohannis a afirmat că „nu toţi politicienii au dorit să fie de partea care se ocupă de români”, arătând că, în Parlament, a văzut un „spectacol ciudat”, ”un festival deplorabil instrumentat de aceiaşi politicieni care şi înainte de criză au avut un comportament destul de nociv şi cert demagogic”.

El a spus că „banii românilor au fost risipiţi de guvernele pesediste”. „Aceşti bani au fost risipiţi în loc să fie investiţi acolo unde aduceau un câştig pentru toată ţara. Este trist că, după ani şi ani de guverne pesediste, ne găsim în situaţia să facem faţă unei epidemii groaznice, cu visteria aproape goală şi toţi aceiaşi pesedişti să strige în Parlament că Guvernul şi preşedintele nu fac ce trebuie. Este ceva jalnic. Plus, vin aproape zilnic cu iniţiative care de care mai populiste, vor să ofere tot, că nu dau de la ei. Măsuri populiste care este imposibil să fie puse în practică de cineva„, a subliniat Klaus Iohannis.