Klaus Iohannis a prezentat graficul infectărilor cu coronavirus. Cum stă România, faţă de alte state

Klaus Iohannis a prezentat marţi un grafic al situaţiilor infectărilor cu coronavirus raporate la un milion de locuitori. Potrivit cifrelor prezentate de preşedinte, România are 600 de cazuri la un milion de locuitori şi stă mult mai bine faţă de alte ţări, precum Spania, care are aproape 5.000 de cazuri la un milion de locuitori.

28 apr. 2020, 15:29
Klaus Iohannis a prezentat graficul infectărilor cu coronavirus. Cum stă România, faţă de alte state

Cred că se observă foarte ușor că am ajuns la diferențe foarte mari față de alte state. În România avem aproximativ 600 de bolnavi la un milion de români. Nu ar fi păcat să dăm cu piciorul la aceste rezultate obținute greu? Sunt foarte conștient că oamenilor le-a fost greu să stea acasă, să își reducă viața într-un fel total neașteptat, că medicilor le-a fost extrem de greu și le este în continuare, dar împreună am obținut aceste rezultate„, a spus Klaus Iohannis.

Citeşte şi Marile festivaluri nu vor avea loc în acest an. Competiţiile sportive vor fi fără spectatori

„După o lună și jumătate putem să tragem concluzii statistice. Aș remarca că în această epidemie autoritățile, medicii și românii au obținut până acum rezultate notabile. Românii au dovedit că au simt civic, au echilibru și societatea românească a dovedit maturitate. Însă se discută foarte mult despre măsurile de relaxare. Sigur, vom ajunge și acolo. Eu am menționat că după 15 mai anumite restricții vor fi reduse. Nu am atins maximul în România și o relaxare prematură ar fi fundamental greșită și poate să distrugă toate rezultatele bune obținută până acum”, a mai spus Klaus Iohannis.

Graficul care arată cum stă România, faţă de alte state: