Preşedintele SUA Joe Biden pleacă în vacanţă, după ce s-a vindecat de COVID, pe o insulă din Carolina de Sud VIDEO

Vindecat în sfârşit de COVID-19, preşedintele american Joe Biden pleacă miercuri pe insula Kiawah din statul Carolina de Sud, o staţiune de golf pe care a mai vizitat-o în trecut şi unde el îşi va petrece concediul până spre sfârşitul săptămânii viitoare.

10 aug. 2022, 18:37
Preşedintele SUA Joe Biden pleacă în vacanţă, după ce s-a vindecat de COVID, pe o insulă din Carolina de Sud VIDEO

Biden a petrecut multe weekenduri la reşedinţele sale din Delaware, dar nu a mai fost pe insula Kiawah de când a devenit preşedinte, în ianuarie 2020. Un oficial al Casei Albe a confirmat călătoria preşedintelui, dar nu a precizat unde şi cât timp va sta el acolo.

În vârstă de 79 de ani, Biden tocmai s-a vindecat de COVID-19, dar marţi încă mai avea o tuse persistentă.

Predecesorii săi obişnuiau să dea conferinţe de presă înainte să plece în vacanţele tradiţionale din august, dar Biden nu are în programul său nicio astfel de conferinţă.

Citeşte şi: Percheziţie a FBI la vila lui Trump din Mar-a-Lago. Ce au căutat agenţii federali şi reacţiile din partea lui Joe Biden şi a Partidului Republican

El pleacă în concediu după un şir de succese legislative, inclusiv legea pe care a promulgat-o marţi pentru relansarea producţiei de semiconductori în SUA. Rata aprobării lui Biden a ajuns la 40%, cel mai ridicat nivel din iunie, potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos publicat marţi. Biden trebuie să facă însă faţă în noiembrie alegerilor de la jumătatea mandatului, când democraţii săi riscă să piardă controlul Congresului în faţa republicanilor.

Plecarea sa în concediu vine în plină furtună politică creată de percheziţia desfăşurată luni de FBI la reşedinţa de la Mar-a-Lago a predecesorului său republican Donald Trump, care vede în această operaţiune o acţiune motivată politic. Purtătoarea de cuvânt a lui Biden, Karine Jean-Pierre, a susţinut că Departamentul Justiţiei nu a discutat cu liderul de la Casa Albă despre acest caz.

Citeşte şi: Criza din energie afectează marile lanţuri de magazine din Europa. Retailerii sting lumina şi scurtează programul pentru a face economie