Preşedintele sud-coreean face demersuri pentru REUNIFICAREA peninsulei

Preşedintele sud-coreean, Park Geun-Hye, a anunţat, marţi, crearea unui comitet plasat sub autoritatea sa şi însărcinat cu elaborarea unor "strategii sistematice şi constructive" în vederea reunificării celor două state coreene, relatează AFP, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
25 feb. 2014, 08:11
Preşedintele sud-coreean face demersuri pentru REUNIFICAREA peninsulei

Acest comitet format din experţi din mai multe domenii trebuie să lucreze pentru a promova dialogul şi schimburile intercoreene având ca ţintă finală reunificarea, deşi Seulul şi Phenianul nu au considerat niciodată armistiţiul din 1953 ca fiind un tratat de pace.

„Este important să pregătim reunificarea, care va deschide o nouă eră în peninsulă” a declarat preşedintele Coreii de Sud, doamna Park Geun-Hye, într-o intervenţie televizată cu ocazia aniversării unui an de mandat.

Crearea acestui comitet pentru reunificare coincide cu recenta acalmie în relaţiile dintre cele două state coreene după luni de tensiune extremă.

Citeşte şi Nord-coreeni, EXECUTAŢI PUBLIC pentru că au urmărit emisiuni televizate sud-coreene

Conform preşedintelui sud-coreean, Coreea de Sud va beneficia enorm de pe urma reunificării graţie îmbinării expertizei tehnice sud-coreene şi formidabilelor resurse naturale ale Coreii de Nord.