Preşedintele suspendat al Tribunalului Dâmboviţa, judecat pentru trafic de influenţă

Ion Miloşioiu, preşedintele suspendat al Tribunalului Dâmboviţa, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă de procurorii anticorupţie din Piteşti, care îl acuză că a primit 12.500 de lei pentru a interveni pe lângă un coleg spre a da o soluţie favorabilă într-un dosar, potrivit DNA.

RomaniaTV.net
26 iun. 2013, 14:24
Preşedintele suspendat al Tribunalului Dâmboviţa, judecat pentru trafic de influenţă

În acelaşi dosar, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Piteşti i-au trimis în judecată pe Vişan Eftimie şi Gheorghe Doican, ambii în stare de arest preventiv, pentru cumpărare de influenţă, iar pe George Banu, şi el arestat preventiv în cauză, pentru trafic de influenţă.

De asemenea, Robert (fost Eftimie) Anghel, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, a fost acuzat de cumpărare de influenţă.

Potrivit rechizitoriului, la 2 noiembrie 2010, Ion Miloşioiu, judecător, preşedinte al Tribunalului Dâmboviţa, „lăsând să se creadă că are influenţă asupra unui alt judecător din cadrul aceleiaşi instanţe, a pretins, în mod injust, de la inculpaţii Anghel Robert şi Eftimie Vişan (fraţi), suma de 6.000 de euro”.

Banii ar fi fost ceruţi de magistrat prin intermediul lui George Banu, pentru a interveni pe lângă la un coleg care judeca un dosar penal ce îl privea pe Robert Anghel, judecat în stare de arest preventiv pentru infracţiunea de înşelăciune, şi pentru a-l determina să dispună punerea în libertate a acestuia şi, în final, să condamnarea cu suspendarea executării pedepsei.

„La data de 7 noiembrie 2010, inculpatul Miloşioiu Ion a primit de la inculpaţii Eftimie Vişan şi Anghel Robert (acesta din urmă în mod indirect, prin fratele său), prin intermediul inculpaţilor Banu George şi Doican Gheorghe, suma de 12.500 lei, echivalentul sumei de 3.000 euro, ca parte a sumei totale pretinse”, se mai arată în rechizitoriu.

Procurorii DNA au pus sechestru asigurător asupra unor bunuri imobile deţinute de Gheorghe Doican şi asupra unor sume de bani aparţinând lui George Banu şi Vişan Eftimie, în vederea confiscării.

La 29 mai 2013, Curtea de Apel Piteşti a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui George Banu, Vișan Eftimie și Gheorghe Doican.

Judecătorul Ion Miloşioiu a fost suspendat, la 11 iunie, din funcţia de preşedinte al Tribunalului Dâmboviţa şi din cea de magistrat de către Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii.

Procurorii DNA Piteşti au solicitat Secţiei pentru judecători a CSM, în 3 iunie, încuviinţarea reţinerii şi a arestării preventive a lui Ion Miloşioiu. În aceeaşi zi, Secţia pentru judecători a CSM a respins cererea formulată de procurori.