Băsescu a respins propunerile lui Ponta pentru portofoliile Culturii şi Bugetului: Sunt nepotrivite

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat joi că a respins nominalizările făcute de premierul Victor Ponta pentru portofoliile Culturii şi Bugetului. 

RomaniaTV.net
07 aug. 2014, 15:35
Băsescu a respins propunerile lui Ponta pentru portofoliile Culturii şi Bugetului: Sunt nepotrivite

„Propunerea pentru Ministerul Culturii, am respins-o, pentru ca este necorespunzatoare functiei. Oricând în timpul mandatului meu, un prim-ministru o va propune pe doamna Rozalia Biro pentru Ministerul Transporturilor, Infrastructurii sau la Ministerul Dezvoltării Regionale, nu voi ezita să o numesc, dar nu la Ministerul Culturii, unde cunoaşterea limbii române este esenţială”, a spus preşedintele Traian Băsescu.

Legat de a doua propunere pentru Buget, şeful statului a spus că a decis să-l respingă şi pe Claudiu Manda ca fiind „necorespunzătoare”. Referindu-se la Claudiu Manda, Traian Băsescu a spus că „e bine să nu mai revină nici pe alte portofolii”.

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, la România TV că după ce va primi un răspuns în scris că preşedintele respinge cele două propuneri de miniştri, Rozalia Biro la Cultură şi Claudiu Manda la Buget, va propune alte două persoane pe care Traian Băsescu este obligat să le accepte.