Preşedintele Traian Băsescu va participa la Conferinţa privind Ocuparea Tinerilor, la Paris

Preşedintele Traian Băsescu va participa, marţi, la Paris, la cea de-a doua ediţie a Conferinţei privind Ocuparea Tinerilor, informează Administraţia Prezidenţială.

12 nov. 2013, 07:51
Preşedintele Traian Băsescu va participa la Conferinţa privind Ocuparea Tinerilor, la Paris

Conferinţa la care va participa preşedintele Traian Băsescu va avea loc de la ora 16,00 (ora României), la Palatul Elysee. La această nouă reuniune la nivel înalt privind ocuparea forţei de muncă în rândul tinerilor vor participa şi reprezentanţi ai instituţiilor europene. Prima reuniune a avut loc pe 3 iulie, la Berlin.

Conferinţa de la Berlin a oferit un amplu catalog de iniţiative pentru crearea de locuri de muncă pentru tineri. Cu acel prilej, s-a convenit accelerarea transferului de fonduri europene către ţările membre în contextul „urgenţei sociale” înregistrate de multe dintre acestea.

Participanţii au făcut un schimb de bune practici şi au pledat pentru furnizarea de lichidităţi pentru întreprinderile mici şi mijlocii, impulsionarea formării duale prin combinarea teoriei cu practica în întreprinderi şi facilitarea mobilităţii transfrontaliere.

Banca Europeană de Investiţii s-a angajat să dedice până la 6 miliarde de euro pe an, în următoarele trei exerciţii financiare, creditelor pentru IMM-urile care contractează tineri.

Citeşte şi Traian Băsescu: Dacă USL se rupe, PNL are o şansă în plus să dea preşedintele