Preşedintele Ucrainei cere ajutor disperat României prin Formatul Bucureşti 9. „Trebuie să aşezăm Rusia la masa negocierilor”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat vineri un apel către Formatul Bucureşti 9 (B9), din care face parte şi România, pentru a oferi Kievului asistenţă în apărare şi a impune sancţiuni Rusiei în aşa fel încât să oprească ostilităţile.

25 feb. 2022, 10:12
Preşedintele Ucrainei cere ajutor disperat României prin Formatul Bucureşti 9. „Trebuie să aşezăm Rusia la masa negocierilor”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut ajutorul partenerilor internaţionali, în a doua zi a războiului declanşat de Rusia. A lansat un apel către Formatul Bucureşti 9 (B9) (România, Bulgaria, Ungaria, Estonia, Lituania, Letonia, Polonia, Slovacia şi Cehia) de a oferi Kievului asistenţă în apărare, de a impune sancţiuni şi a exercita presiuni asupra Rusiei pentru a pune capăt ostilităţilor.

„Noi ne apărăm libertatea şi pământul. Dar avem nevoie de o asistenţă internaţională eficientă. Am discutat despre asta cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda. M-am adresat către B9 în legătură cu asistenţa în apărare, sancţiuni şi presiuni asupra agresorului. Împreună trebuie să aşezăm Rusia la masa negocierilor”, a scris Zelenski într-un mesaj pe Twitter.

Citeşte şi: RĂZBOI în Ucraina. Avion de luptă rusesc Su-27, doborât deasupra Kievului VIDEO

Zelenski a a mai precizat că Ucraina are nevoie de o coaliţie împotriva războiului declanşat la ordinul lui Vladimir Putin.

Citeşte şi: Războiul Rusia-Ucraina. Cel puţin 137 de ucraineni au fost ucişi, 13 dintre ei apărând Insula Şerpilor

Preşedinţii ţărilor participante la „Formatul Bucureşti 9” se întâlnesc, vineri, într-un summit extraordinar la Varşovia, pentru a aborda situaţia din Ucraina după invazia Rusiei.

Citeşte şi: Ultimele cuvinte ale militarilor ucraineni de pe Insula Şerpilor înainte de bombardamentul navelor ruseşti. Toți soldații au fost uciși, iar insula ocupată