RĂZBOI în Ucraina. Avion de luptă rusesc Su-27, doborât deasupra Kievului VIDEO

Un avion de vânătoare rusesc Su-27 a fost doborât deasupra Kievului, informează Nexta. Kievul a fost atacat vineri dimineaţă cu rachete de croazieră sau balistice.

25 feb. 2022, 09:07

RĂZBOI în Ucraina.  ​Un avion de luptă Sukhoi Su-27 a fost doborât deasupra capitalei Kiev, vineri dimineața, în cea de a doua zi a războiului declanșat de Rusia în Ucraina, potrivit ministrului adjunct de Interne al Ucrainei Evgeny Yenin, citat de CNN.

Fotografiile postate pe Twitter de forțele de urgență ucrainene par să arate un incendiu la o casă cu două etaje, după ce fragmente dintr-un avion au căzut pe ea. Nu este clar dacă acestea sunt rămășițele avionului Su-27.

Avionul ar fi căzut lângă o clădire de locuinţe din oraş, a precizat consilierul Ministrului de Interne ucrainean Anton Gheraşcenko. „Avionul inamic a fost doborât de antiaeriana ucraineană şi a căzut lângă un imobil situat pe strada Koşiţa 7, cartierul Darniţk”, a precizat demnitarul ucrainean pe contul său Telegram.

După căderea avionului rusesc, o clădire rezidenţială cu nouă etaje a luat foc – de la etajul patru până la etajul nouă- a relatat în acelaşi timp portalul RBC.ua. La stingerea incendiului au fost mobilizate 11 echipaje de pompieri.

O serie de explozii au fost auzite mai devreme în Kiev, despre care Herashchenko a spus că este apărarea antiaeriană care a tras. Alte explozii au putut fi auzite chiar înainte de zori, a declarat un martor Reuters.

Rusia a lansat joi o invazie la scară largă a Ucrainei, iar Kievul a raportat zeci de victime și sute de răniți.

Autoritățile au declarat că vineri dimineață aveau loc lupte intense în orașul Sumy din nord-estul țării, în timp ce un post de frontieră din regiunea Zaporizhzhya, în sud-est, a fost lovit de rachete, provocând morți și răniți în rândul polițiștilor de frontieră.

Armata ucraineană a anunţat că forţele Kievului opun rezistenţă în faţa trupelor ruse în mai multe regiuni din Ucraina. Oficialii armatei ucrainene precizează, într-un comunicat, doborârea deasupra Kievului, de către sistemele antiaeriene, a două „cadouri otrăvite” trimise de „fraţii ruşi”.

Război în Ucraina. Rusia ameninţă cu atacuri nucleare în cazul în care NATO intervine militar

„În această seară forţele de apărare au continuat să reziste unui important grup de ofensivă al ocupanţilor ruşi. Inamicul a executat lovituri aeriene asupra unităţilor noastre în apropiere de oraşul Kropivniţki/Kirovohrad.

Au fost observate activităţi importante ale elicopterelor inamice în zonele Vilkovo/Vâlcov şi Tiraspol. Unităţi de paraşutişti ale forţelor armate ucrainene luptă în Dîmer şi Ivankiv, unde a fost semnalată prezenţa unui număr mare de unităţi blindate inamice. Forţele inamice au fost oprite pe râul Teteriv. Podul de pe acest râu a fost aruncat în aer. Alt grup tactic al forţelor noastre de apărare rezistă pe aeroportul Gostomel/Hostomel, pe care trupele ruseşti au încercat să-l cucerească ieri.

Forţele mecanizate ruseşti care au intrat în Ucraina prin Belarus se află la aproximativ 30 de kilometri de Kiev, au declarat oficiali ai administraţiei Biden, conform CNN.

Alte forţe, care au intrat în Ucraina din Rusia, sunt ceva mai departe, însă ambele se îndreaptă spre Kiev, cu obiectivul de a încercui oraşul şi posibil să îndepărteze Guvernul ucrainean.