Președintele Ucrainei, declarație îngrijorătoare: Nu mai vorbim de ipoteza unui conflict, ci de iminența unui conflict!

Tensiunile din Ucraina sunt la cote alarmante, iar statele cu cea mai mare putere s-au întâlnit pentru a căuta soluții de a rezolva conflictul într-un mod diplomatic.

19 feb. 2022, 17:09
Președintele Ucrainei, declarație îngrijorătoare: Nu mai vorbim de ipoteza unui conflict, ci de iminența unui conflict!

Președintele Ucrainei, declarație îngrijorătoare. Volodymyr Zelenski nu este deloc optimist. Aflat la Munchen, președintele Ucrainei susține că nu se mai pune problema de ipoteza unui conflict, ci de iminența sa.

Președintele Ucrainei, declarație îngrijorătoare: Nu mai vorbim de ipoteza unui conflict, ci de iminența unui conflict!

”Nu mai vorbim de ipoteza unui conflict, ci de iminența unui conflict.“, a spus acesta, la Munchen.

„Ucraina spune că vrea pace, Europa spune că vrea pace, Rusia spune că nu vrea să intervină. Însemnă că cineva minte

Copiii din școala bombardată nu se îndreptau către NATO, ci se îndreptau spre clase. Unii se îndreptau spre ora de matematică. E trist că își vor folosi cunoștințele pentru a număra proiectilele căzute în curtea școlii sau de câte ori a fost menționată Ucraina la consiliul de securitate ONU. E clar că arhitectura de securitate a Europei e aproape distrusă. E timpul pentru una nouă!

A încerca să păstrezi securitatea Europei cu ordinea impusă acum câteva zeci de ani e ca și cum ai încerca să folosești un sirop de tuse în locul unui vaccin anti-COVID

Ne vom apăra țara cu sau fără ajutorul partenerilor noștri. Ce faceți pentru a ajuta Ucraina nu trebuie privit ca o donație pentru care Ucraina trebuie să implore, ci să o priviți ca pe contribuția voastră la securitatea Europei. Securitate pentru care Ucraina a fost și este ca un scut, de ani de zile.“, a mai zis președintele ucrainean.

Vicepreședintele SUA Kamala Harris a avertizat Rusia că se va confrunta cu sancțiuni financiare „fără precedent” dacă va invada Ucraina și a sugerat că un astfel de atac îi va apropia pe aliații europeni de Washington.

Avertismentul vine în timp ce președintele rus Vladimir Putin supraveghează exerciții militare majore sâmbătă, în timp ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski caută sprijin în Europa.

Între timp, liderii regiunilor separatiste din estul Ucrainei, Donețk și Lugansk, au declarat o mobilizare militară completă, mișcări care vin pe fondul unei creșteri a violenței în regiunea devastată de război, despre care Occidentul se teme că ar putea fi folosită ca pretext pentru o invazie a Rusiei.

Citește și: NATO, decizie-fulger: Biroul de la Kiev va fi închis! Trupele se mută la Bruxelles și Lviv