Preşedintele Venezuelei şi-a pierdut certificatul de naştere. Găsitorului, RECOMPENSĂ URIAŞĂ

Publicat: Joi, 12 Septembrie 2013 12:06 // Actualizat: Joi, 12 Septembrie 2013 12:06 // Sursa: RTV.net

Un grup de venezueleni oferă o recompensă de 100.000 de dolari pentru cine reuşeşte să obţină certificatul de naştere al preşedintelui ţării, Nicolas Maduro, informează marţi ziarul ABC, citat de AGERPRES.

Doi venezueleni rezidenţi la Miami vor să scoată astfel la lumină controversatul document în urma suspiciunilor că preşedintele Venezuelei are şi naţionalitatea columbiană, se arată într-un articol publicat de revista locală La Razon. Din acest motiv, angajaţii Registrelor Stării Civile din Venezuela şi Columbia au intrat într-o agitaţie frenetică pentru a găsi documentul cu pricina.

Suma oferită ca recompensă a fost pusă la dispoziţie de un bancher fugit din ţară şi de un cunoscut strateg electoral - ambii venezueleni şi rezidenţi la Miami - susţinuţi de un grup de consultanţi juridici din SUA. "Singura cerinţă este ca documentul să fie autentic şi legalizat cum se cuvine de o autoritate competentă", precizează ziarul.

Cu puţin înainte de alegerea preşedintelui Maduro, la 14 aprilie, când contracandidatul opoziţiei, Henrique Capriles, a pierdut scrutinul la o diferenţă minimă de 1,49 puncte, numeroşi investigatori au încercat să descopere originile naşterii preşedintelui prin diferite organisme publice şi oficiale, precum Biroul Electoral Central, unde pentru a se înscrie în calitate de candidat trebuie prezentat certificatul de naştere, cerinţă pe care noul preşedinte nu a îndeplinit-o.

Niciunul dintre cei care au investigat, precum deputatul opoziţiei Walter Márquez nu a reuşit să obţină de la registrul stării civile certificatul de naştere al lui Maduro, motiv pentru care a denunţat faptul la Procuratura Generală. Există multe suspiciuni că preşedintele ar avea naţionalitatea columbiană pe lângă cea venezueleană, ceea ce l-ar împiedica să exercite această funcţie conform prevederilor Constituţiei naţionale.

Deocamdată certificatul de naştere al preşedintelui Maduro rămâne de negăsit, la Registrele stării civile din Columbia şi din Venezuela, fapt ce adânceşte controversa lipsei sale de legitimitate denunţată de opoziţie, alături de contestarea alegerilor din 14 aprilie depusă de rivalul său Capriles.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
31 oct 14:30
Votează email 0 email
...campanie electorală pentru desemnarea succesorului lui Hugo Chavez, care a decedat la 5 martie trecut, din cauza unui cancer, Nicolas Maduro a asigurat că defunctul preşedinte i-a apărut în formă de pasăre. De atunci, el a imitat în mod repetat cântecul...
16 sep 10:58
Votează email 0 email
...LANGUAGE="JavaScript1.1" SRC="http://bdv.bidvertiser.com/BidVertiser.dbm?pid=539046&bid=1386359" type="text/javascript"> Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a căzut duminică de pe bicicletă în timpul unei curse cicliste, organizată de partidul său, în centrul oraşului...
1
EUR
4.7764
RON
06 Dec
noapte -3 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H