Volodimir Zelenski le-a transmis liderilor europeni că „este posibil să fie ultima dată când mă vedeţi viu”

Într-o teleconferinţă susţinută în noaptea de joi, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a transmis liderilor europeni că nu părăseşte Ucraina, nici el, nici familia sa, şi că este posibil să fie ultima dată când este văzut în viaţă.

25 feb. 2022, 19:08
Volodimir Zelenski le-a transmis liderilor europeni că „este posibil să fie ultima dată când mă vedeţi viu”

Volodimir Zelenski a afirmat vineri, într-o conferinţă de presă, că el este principala ţintă a preşedintelui rus Vladimir Putin, a doua fiind familia sa, care se află în continuare în Ucraina.

Zelensky le-a cerut liderilor UE să ia măsuri suplimentare împotriva Rusiei, conferința fiind încheiată cu decizia de a impune sancțiuni suplimentare împotriva Moscovei.

Premierul italian Mario Draghi, care a participat la apel, a declarat vineri dimineață, în Parlament, că Zelenski se ascunde în prezent la Kiev. „Trebuia să vorbim la telefon în această dimineață, dar el nu mai era disponibil”, spune Draghi.

Preşedintele Zelenski a avut un răspuns acid pentru premierul italian, afirmând vineri că nu a putut opri războiul pentru a răspunde la apelul lui Draghi.

Citeşte şi: Consiliul Europei a suspendat Rusia din cauza războiului declanșat în Ucraina

”Azi la 10.30 erau lupte grele pentru orașele Chernihiv, Hostomel și Melitopol. Au murit oameni. Data viitoare voi încerca să mut programul războiului pentru a vorbi cu Mario Draghi la ora stabilită. Între timp, Ucraina continuă să lupte pentru poporul său”, a scris președintele ucrainean pe Twitter.

Prim-ministrul suedez Magdalena Andersson, care a luat parte la apelul cu liderii europeni, confirmă în presa suedeză afirmațiile președintelui Ucrainei, potrivit Observatornews.

Citeşte şi: CTP, necruţător cu Vladimir Putin. „E o mașinărie programată de KGB să ucidă. Este un terorist care s-a năpustit acum asupra Europei”

Volodimir Zelenski, mesaj din Kiev: Suntem AICI! Apărăm Ucraina!

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a ieşit din buncăr şi a transmis un mesaj video din  Kiev. „Bună seara tuturor! Liderul fracțiunii e aici, președintele Administrației Prezidențiale e aici, primu-ministrul e aici, președintele e aici. Suntem cu toții aici. Suntem în Kiev. Ne apărăm independența, statul nostru! Apărăm Ucraina. Așa va fi în continuare. Slavă apărătorilor noștri! Slavă Ucrainei!”, spune Zelenski pe filmare.