Preşedinţia, acuzată că n-a aprobat acordarea unei medalii Ionelei Prodan. Reacţia Administraţiei prezidenţiale

Publicat: Miercuri, 18 Aprilie 2018 16:13 // Actualizat: Miercuri, 18 Aprilie 2018 16:13 // Sursa: romaniatv.net

Codrin Ştefănescu îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis că n-a aprobat acordarea unei medalii pentru cariera artistei, așa cum aceasta își dorea. De altfel, ministrul Culturii a transmis o propunere în acest sens către Palatul Cotroceni, dar că Administrația prezidențială a cerut documente suplimentare. Între timp, Ionela Prodan a murit. 

Ministrul Culturii a transmis miercuri, 18 aprilie, Administrației Prezidențiale o propunere de decorare post mortem a doamnei Ionela Prodan cu Ordinul „Meritul Cultural", care este analizată de către Cancelaria Ordinelor.

"Statul român a recunoscut meritele doamnei Ionela Prodan, care a fost distinsă deja în anul 2004 cu Ordinul „Meritul Cultural" în grad de Comandor, categoria F - „Promovarea culturii", „pentru contribuțiile deosebite în promovarea culturii și civilizației românești, pentru realizarea unor programe complexe de mediatizare a acestora atât în țară, cât și peste hotare" (Decretul nr. 38/2004). De asemenea, în anul 2002, doamna Ionela Prodan a fost decorată pentru servicii excepționale aduse țării cu Crucea Naţională „Serviciul Credincios", Clasa a III-a, „pentru crearea şi transmiterea cu talent şi dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească şi universală" (Decretul nr. 977/2002), cea mai înaltă distincție care îi putea fi conferită. În ceea ce privește Ordinul „Meritul Cultural" în grad de Comandor, amintim faptul că acesta a mai fost acordat unor personalități precum actorii Ovidiu Iuliu Moldovan, Ilarion Ciobanu, Florian Pittiş, Stela Popescu, Alexandru Arşinel şi Adrian Pintea, muzicienii Ana-Felicia Filip şi Dan Mizrahy, artiştii plastici Ioan Nemţoi, Cornel Brudaşcu şi Florin Ciubotaru, istoricii Panait I. Panait şi Eugen Denize", transmite președinția, citată de Antena3.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7287
RON
20 Jun
noapte 19 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H