Preşedinţia UE: Cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au o atitudine convergentă faţă de Brexit

Uniunea Europeană are o atitudine extrem de unită în privinţa ieşirii Marii Britanii din Blocul comunitar, afirmă Joseph Muscat, premierul Maltei, ţară care deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE, relatează site-ul agenţiei Reuters.

04 ian. 2017, 16:55
Preşedinţia UE: Cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au o atitudine convergentă faţă de Brexit

Preşedinţia Consiliului UE a declarat, miercuri, că atitudinea celor 27 de state membre faţă de Brexit este extrem de unită. „Am vizitat şi am avut discuţii în toate celelalte 26 de state membre UE şi există o atitudine convergentă faţă de Brexit. Nu am mai întâlnit până acum o asemenea convergenţă în familia europeană”, a declarat  premierul Maltei, Joseph Muscat.

Citeşte şi Brexit: Opoziţia o acuză pe Theresa May că procedează ca Henric al VIII-lea neacordând drept de vot Parlamentului

Întrebat despre demisia ambasadorului britanic la UE, Ivan Rogers, Muscat a precizat: „Aceasta este o problemă internă a lor… Noi menţinem ideea că nu vor exista negocieri până când nu va fi declanşată procedura oficială de ieşire din UE”, informează Mediafax.

Bruxellesul a transmis în mai multe rânduri Londrei că negocierile nu vor putea începe până când Guvernul Theresa May nu va declanşa procedura formală Brexit, prin activarea Articolului 50 al Tratatului Lisabona.