Preşedinţii comisiilor de buget: Codul de conduită al parlamentarilor, să conţină elemente de moralitate, inclusiv de vestimentaţie

Preşedinţii Comisiilor de buget-finanţe ale Parlamentului, Leonardo Badea şi Viorel Arcaş, au declarat, joi, că este necesar un Cod de conduită al senatorilor și deputaților, potrivit recomandării din raportul MCV, iar acesta ar trebui să includă chestiuni de moralitate, inclusiv de vestimentație a aleșilor.

26 ian. 2017, 10:29
Preşedinţii comisiilor de buget: Codul de conduită al parlamentarilor, să conţină elemente de moralitate, inclusiv de vestimentaţie

Întrebat dacă este necesar un Cod de conduită al parlamentarilor, așa cum este menționat în raportul MCV, senatorul PSD Viorel Arcaș a spus că ar fi foarte bun.

„Da, probabil că este necesar. (…) Ar trebui să conțină inclusiv elemente privind vestimentația. Dacă ne luăm după Senatul italian, de exemplu, nu intri în Senat fără cravată, ca și parlamentar. Mi se pare un respect față de instituție și față de cei care te-au trimis aici. Este foarte corect și inclusiv vestimentația, ar fi foarte bun Codul de conduită„, consideră Viorel Arcaș, potrivit Agerpres.

La rândul său, Leonardo Badea a subliniat că acest Cod de conduită trebuie să conțină chestiuni de transparență și integritate.

„Orice îmbunătățește transparența și îmbunătățește acest proces prin care să fie transparență, integritate este un lucru foarte bun. Tot ce vine în acest sens e un lucru foarte bun„, a arătat Badea.

Potrivit lui Badea, Codul de conduită ar trebui să aibă, în primul rând, prevederi legate de moralitate. „Cu asta ar trebui să începem”, a adăugat el.