Preselecţie de scurtmetraje pentru „Romanian Short Waves-6”, inclus în Festivalul de la Cannes

Asociaţia Secvenţe invită producătorii şi realizatorii de film din România la înscrierea pentru preselecţia de scurtmetraje a programului "Romanian Short Waves-6", care va fi prezentat între 15 şi 26 mai în secţiunea "Short Film Corner" din cadrul celei de-a 66-a ediţii a Festivalului de la Cannes.

14 mart. 2013, 11:07
Preselecţie de scurtmetraje pentru „Romanian Short Waves-6”, inclus în Festivalul de la Cannes

Potrivit unui comunicat remis Mediafax, preselecţia pentru programul „Romanian Short Waves” este organizată de Asociaţia Secvenţe şi va fi realizată de un juriu format din profesionişti din industria filmului românesc.

Fiecare companie care are experienţă în producţia de scurtmetraje şi rezultate obţinute la marile festivaluri poate propune un titlu pentru lista finală, care va fi inclus automat. Pentru filmele de şcoală şi cele ale companiilor aflate la debut se va face o selecţie de către juriu.

Cei interesaţi sunt invitaţi să trimită, pâna la data de 31 martie, filmele pe DVD, însoţite de formularul de participare, ce poate fi găsit pe pagina de Facebook Romanian Short Waves 2013, la sediul Centrului Naţional al Cinematografiei din Bucureşti.

Pentru a fi incluse în preselecţie, filmele participante trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: durată maximă de 20 de minute; să fie produse după data de 1 ianuarie 2012; să fie subtitrate în limbile engleză sau franceză; un singur scurtmetraj/ regizor.

Realizatorii scurtmetrajelor selecţionate trebuie să prezinte până cel târziu la data de 3 aprilie o variantă pentru upload de maxim 3 Gb, conformă cu cerinţele organizatorilor.

Lansată în anul 2004, secţiunea „Short Film Corner” oferă producătorilor şi regizorilor posibilitatea să-şi prezinte filmele, să se întâlnească şi să pună bazele unor viitoare colaborări. „Short Film Corner” este conceput ca o piaţă pentru filmele de scurtmetraj şi de aceea participarea nu echivalează cu o selecţie în cadrul secţiunilor competitive ale Festivalului de Film de la Cannes.

„Romanian Short Waves” este un program care urmăreşte promovarea filmelor independente şi a celor de şcoală şi este susţinut de Asociatia Secvenţe încă din anul 2008. Alături de participarea la „Short Film Corner”, la ediţia din 2012, scurtmetrajele selecţionate au fost proiectate şi la Les Film de Cannes a Bucharest (octombrie 2012) şi Stufstock (iulie 2012).

Cea de-a 66-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 15 – 26 mai.