Presiunea din spitalele COVID scade. Emilian Imbri: ”Avem două paturi libere la ATI, n-au mai fost demult”

În România scade numărul de infectări cu coronavirus, însă rămân foarte mulți pacienți internați la Terapie Intensivă. Medicul Emilian Imbri susține că, în timp ce secțiile ATI sunt pline, s-a redus presiunea pe restul zonelor unde sunt tratați pacienții COVID.

25 ian. 2021, 10:23
Presiunea din spitalele COVID scade. Emilian Imbri: ”Avem două paturi libere la ATI, n-au mai fost demult”

Presiunea din spitalele COVID scade. Medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeș” din București susține că la spitalul Babeș sunt 210 locuri libere, această situația nu a mai fost din luna aprilie a anului trecut.

Citește și: Medicul Octavian Jurma, avertisment şocant: Noua tulpină de COVID ar putea aduce o nouă pandemie. 60% din cazurile din Capitală vor fi cu noua variantă

”Avem în Spitalul Babeș 210 locuri libere, locuri în spital nu vorbesc de ATI ajungem cu tot cu Pipera, o locație pentru cazuri foarte ușoare, la 300 de locuri. N-am mai avut această situație din aprilie, anul trecut” , a declarat medicul.

Presiunea din spitalele COVID scade. De asemenea, managerul Spitalului „Victor Babeș” susține că de două-trei săptămâni s-a simțit o relaxare în cererea de la internare. O situație asemănătoare este și la cazurile cu simptomatologie mai severă.

”Nu pot explica acest fenomen, care nu a început brutal, că nu de ieri s-a întâmplat. De două-trei săptămâni am simțit o relaxare în cererea de la internare. La fel și cazurile cu simptomatologie mai severă, pe care le aveam din plin, cu necesar de oxigen îngrozitor de mare, și acestea s-au rărit ca număr. Lucrurile se pare că s-au mutat pe zona presiunii pe vaccinare” , a explicat Emilian Imbri.

Mai mult decât atât, la spital Babeș sunt libere două paturi ATI, lucru ce nu s-a mai întâmplat demult. Medicul are și explicație, mai exact, oamenii au început să se testeze cu teste rapide sau apelează la centrele private.

”Avem două paturi libere la ATI, ceea ce n-a mai fost demult.  Acest lucru vine să arate că ceva se întâmplă în bine. E o relaxare. Sper să nu fie semnul de tsunami, acea retragere și să urmeze ceva rău. N-ar avea de ce să se întâmple asta. Dar se explică și prin faptul că persoanele nu se mai duc să se testeze, apelează la testele rapide, își fac singuri, se duc la centrele private, merg să constate dacă sunt sau nu pozitivi. Poate vor să evite să afle că sunt pozitivi și să piardă rândul la vaccinare” , a declarat medicul Imbri.