Presiuni asupra Kievului: Putin cere rambursarea anticipată a împrumutului de 3 miliarde de dolari

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut Kievului să îi ramburseze anticipat împrumutul de 3 miliarde de dolari dat Ucrainei. Putin motivează cererea sa prin faptul că vrea să folosească banii în planul anticriză.

03 feb. 2015, 17:18
Presiuni asupra Kievului: Putin cere rambursarea anticipată a împrumutului de 3 miliarde de dolari

Cerditul acordat de Moscova este scadent în decembrie 2015, dar preşedintele rus Vladimir Putin se grăbeşte şi face presiuni asupra Kievului să ramburseze cât mai curând acest împrumut , înainte de data scadentă, din decembrie.

 „Avem nevoie de resurse pentru aplicarea planului anticriză”, a justificat Putin cererea sa de rambursare anticipată a creditului acordat Ucrainei. „Banii oferiţi prin fondul de bunăstare, inclusiv creditul de trei miliarde de dolari acordat Ucrainei cu scadenţa în decembrie 2015, trebuie utilizaţi pentru nevoile proprii ale Rusiei”, a declarat Putin în faţa guvernului rus.

Citeşte şi UE va acorda Ucrainei un nou credit de 1,8 miliarde de euro

Rusia a acordat mai multe credite fostei Administraţii ucrainene proruse, în perioada în care s-a aflat la putere fostul preşedinte Viktor Ianukovici, care a fost alungat de la putere în urma revoltelor populare.