PressOne: Adrian Iacob, rectorul Academiei de Poliţie, a plagiat aproape 70% din teza de doctorat

Publicat: Luni, 25 Martie 2019 10:37 // Actualizat: Luni, 25 Martie 2019 10:37 // Sursa: romaniatv.net

Adrian Iacob, rectorul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", a plagiat aproape 70% din teza de doctorat, dezvăluie PressOne.ro, potrivit News.ro. Întreaga carieră academică a rectorului se bazează pe titlul de ”doctor” obţinut în baza plagiatului.

Adrian Iacob, rectorul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti, a plagiat aproape 70% din teza de doctorat susţinută în 2007 la instituţia pe care acum o conduce, dezvăluie jurnalista Emilia Şercan într-o investigaţie publicată de PressOne.ro.

Lucrarea lui Adrian Iacob, ”Ordine publică şi Siguranţă naţională”, este, potrivit sursei citate, o înşiruire de paragrafe, pasaje sau pagini copiate din alţi autori.

Coordonator de doctorat a fost profesorul Costică Voicu, care în 2007 deţinea funcţia de rector al Academiei de Poliţie. De altfel, Voicu este unul dintre fondatorii domeniului de doctorat ”Ordine publică şi Siguranţă naţională”, alături de Gabriel Oprea şi de Ioan Dascălu, care a dat 313 doctori de la înfiinţarea sa, în anul 2002.

Adrian Iacob este profesor, conducător de doctorate, rector, are gradul de chestor de poliţie, este membru titular al Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale (ASSN) şi vicepreşedinte al Comisiei de Ştiinţe Militare, Informaţii şi Ordine Publică din CNATDCU – organismul abilitat să verifice sesizările de plagiat în tezele de doctorat.

Citeşte întreaga anchetă pe PressOne.ro.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
academia de politie Adrian Iacob Emilia Şercan plagiat adrian iacob pressone.ro
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7786
RON
14 Dec
noapte 5 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H