Presupusa amantă a baronului Dumitru Buzatu a leşinat din nou VIDEO

Presupusa amantă a lui Dumitru Buzatu ar fi leșinat din nou, de această dată la locul de muncă. Ea era alături de fostul baron de Vaslui și în momentul în care a fost făcut flagrantul și a leșinat și atunci la apariția polițiștilor.

26 sept. 2023, 11:51
Presupusa amantă a baronului Dumitru Buzatu a leşinat din nou VIDEO

Jurnaliștii de la Vremeanoua.ro au realizat un reportaj în sediul Consiliului Județean Vaslui în prima zi de lucru fără baronul Dumitru Buzatu, reținut în urma unui flagrant. În încercarea de a surprinde atmosfera din instituție, jurnaliștii au filmat-o și pe presupusa amantă a lui Buzatu, pe care câțiva colegi au încercat să o protejeze și să o țină departe de ochii presei. Mai mult, unul dintre colegi a mărturisit că tânăra a leșinat în acea dimineață, la muncă.
EXCLUSIV| Tudor Buzatu dezvăluiri incendiare despre amanta tatălui său. ”Este o fată modestă, un copil care lucra la noi! Nu e iubita lui, mai degrabă e așa adoptată”
VIDEO AICI

Amanta lui Buzatu a leșinat și la flagrant

Amanta lui Buzatu a leșinat când a fost dată jos din mașină de mascați! Cunoscută în Vaslui drept „Diva județului” femeia a suferit un șoc apoi i s-a făcut rău. Iubita de 30 de ani a avut un rol cheie în intermedierea șpăgii. Ea este cea care îi suna pe cei implicați în tranzacții. Aceasta era în mașină alături de un alt apropiat al lui Buzatu, Dragoș Cazacu.

VIDEO Amanta lui Dumitru Buzatu, leșin în timpul flagrantului. Ce implicare a avut „diva județului” în mita primită de baronul de Vaslui

Potrivit presei locale, Ana Maria Obreja a venit alături de Dumitru Buzatu la ferma de la Cârja, locul stabilit pentru darea mitei, dar în mașini diferite. Buzatu a fost oprit de mascați ca în filme: o mașină i-a blocat drumul în față, iar din spate a venit o alta mașină în trombă. La vederea mascaților, femeia de 30 de ani a încercat să fugă, apoi i s-a făcut rău.

A fost pusă la pământ, iar în acel moment a leșinat. Când s-a trezit, a văzut că Buzatu este percheziționat.

Femeia în vârstă de 30 de ani este șefa de cabinet a președintelui Consiliului Județean Vaslui, care are 68 de ani. Potrivit presei locale, în anul 2018, când era secretara lui Dumitru Buzatu, ea încasa un salariu lunar de circa 5.000 lei, o sumă uriașă pentru județul Vaslui.

Presa locală a speculat în mai multe rânduri că femeia care este cu peste 30 de ani mai tânără decât Dumitru Buzatu ar fi amanta acestuia. Acest lucru ar fi ieșit la iveală imediat după divorțul fostului lider PSD Vaslui de senatorul Gabriela Crețu în anul 2015.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, făcea presiuni asupra subalternilor săi care se ocupau de derularea unor proiecte finanţate din fonduri europene pentru ca unele sume de bani să fie decontate către firmele care aveau contracte, în funcţie de propriile interese. În dosarul în care a fost prins în flagrant primind mită, Buzatu ar fi făcut, iniţial, presiuni pentru ca o expertiză să fie în defavoarea constructorului, pentru ca, ulterior, să se intereseze personal de modul în care se derulau contractele şi plăţile, după ce omul de afaceri care l-a denunţat i-a promis mita.

Conform documentelor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, proiectul derulat de firma omului de afaceri care l-a denunţat pe Dumitru Buzatu la DNA era finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020 şi viza reabilitatea mai multor tronsoane de drum, întregul proiect depăşind, ca valoare, 222 de milioane de lei şi fiind împărţit în trei loturi.
În anul 2019, firma şi-a adjudecat, ca ofertant unic, două dintre cele trei loturi, unul în valoare de 50,4 milioane lei, celălalt în valoare de puţin peste 20 de milioane de lei.

Începând din luna mai 2023, Dumitru Buzatu a început să se implice personal pentru decontarea banilor către firma denunţătorului, deşi aceste atribuţii nu îi reveneau, ci erau ale managerului de proiect, ale managerului tehnic şi ale unor angajaţi ai Direcţiei Tehnice din Consiliul Judeţean Vaslui.