Presupusul autor al atentatului de la Burgas ar putea fi cetăţean belgian

Presupusul autor al atentatului de la Burgas ar fi venit din Belgia şi ar fi fost cetăţean al acestei ţări, potrivit unei noi piste a anchetei în cazul atacului de la 18 iulie din Bulgaria.

RomaniaTV.net
25 iul. 2012, 09:18
Presupusul autor al atentatului de la Burgas ar putea fi cetăţean belgian

Cotidianul Bulgarian Telegraph, care citează surse proprii în investigarea cazului, scrie că bazele de date ale Belgiei sunt verificate în detaliu, informează Mediafax.

Între timp, mai multe agenţii de ştiri citează site-ul Besove din Burgas, conform căruia autopsia cadavrului presupusului autor arată că acesta ar fi fost retardat. Site-ul confirmă informaţiile anterioare conform cărora presupusul atentator, despre care s-a scris iniţial că ar fi putut ajunge în Bulgaria din România, ar fi fost folosit pentru a transporta explozibilul, fără a fi conştient că urma să fie una dintre victimele atentatului, în timp ce explozibilul ar fi fost detonat de la distanţă de adevăratul terorist, care este încă în libertate.

Pe 18 iulie, un autobuz cu turişti israelieni, a explodat la aeroportul Sarafovo, în apropiere de Burgas, provocând moartea a cinci israelieni şi a şoferului de naţionalitate bulgară.