Preţ benzină şi motorină 8 august 2022. Carburanţii continuă să se ieftinească. Guvernul vrea să elimine ajutorul de 50 de bani pe litru

Preţurile carburanţilor continuă să scadă în România. Între timp, Guvernul ia în calcul posibilitatea de a elimina ajutorul pentru carburanți de 50 de bani pe litru. Decizia ar urma să fie luată în coaliția de guvernare, cât mai repede.

08 aug. 2022, 09:59
Preţ benzină şi motorină 8 august 2022. Carburanţii continuă să se ieftinească. Guvernul vrea să elimine ajutorul de 50 de bani pe litru

Litrul de benzină standard se vinde luni cu preţuri cuprinse între 7.54 lei, la o staţie Petrom din Cotroceni, şi 7.82 lei la o staţie MOL din zona Dristor, în Capitală.

Preţul pentru litrul de motorină standard variază între 8.21 lei şi 8.45 lei.

Benzina premium se vinde luni cu preţuri ce variază între 7.82 lei, la Lukoil, şi 8.45 lei la MOL, potrivit peco-online.ro.

Motorina superioară este mai scumpă. Un litru de motorină premium se vinde luni cu preţuri între 8.57 lei la Petrom şi 8.94 lei, în Bucureşti.

Citeşte şi: Veşti bune pentru şoferi. Scad preţurile la RCA, după un an de scumpiri

 

Guvernul vrea să taie ajutorul de 50 de bani de la pompă. Explicaţie halucinantă: „E o perioadă extrem de delicată!”

Guvernul ar putea tăia ajutorul de 50 de bani de la pompă. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, la Antena 3.

„Vom vedea ce se va întâmpla. Atunci suntem abia la începutul lunii august, vom vedea cum evoluează piața. Am văzut că sunt perioade în care prețul carburantului scade. Există și un apel pe care premierul l-a făcut către instituțiile statului să verifice elementele de cost și ce se întâmplă într-adevăr la benzinării. Și este o preocupare, am văzut, la nivel global. Și secretarul general ONU, zilele trecute, a făcut un apel în acest sens către cei care comercializează carburant. Deci, trebuie să înțelegem că e o perioadă extrem de delicată”, a declarat Dan Cărbunaru.

„Nu știm la acest moment când și cum se va termina războiul din Ucraina și, ca atare, aceste forme de instabilitate ne afectează, noi fiind, până la urmă, și la granița cu Ucraina, ca acest guvern să-și mențină în primul rând angajamentele pe care și le-am asumat”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Citeşte şi: Mircea Coșea, revoltat după ce FMI a cerut guvernelor europene să nu-și mai sprijine cetățenii în criza energetică: „E paralel cu realitatea! / România a acceptat aproape tot”