Preţ benzină şi motorină la 11 octombrie. Scumpire semnificativă a carburanţilor

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat prețurile pentru benzină şi motorină. Este a patra zi consecutivă în care cresc preţurile.

11 oct. 2022, 08:40
Preţ benzină şi motorină la 11 octombrie. Scumpire semnificativă a carburanţilor

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București a afişat marţi, 11 octombrie 2022, în aplicația Petrom, un preț de 7.22 lei pentru litrul de benzină standard şi de 8,61 lei/litrul de motorină standard.

Prețurile reale plătite la casă, după aplicarea reducerii de 50 de bani, sunt 6,72 lei pe litru la benzină și 8,11 lei pe litru la motorină, scrie Economica.net.

Citeşte şi: Criza gazelor s-ar putea agrava în Europa în 2023, după folosirea rezervelor în iarnă. Petrolul s-a scumpit

Prețul a crescut semnificativ marţi, cu opt bani pe litru  la ambele sortimente de carburanți. Este a patra scumpire operată de Petrom în ultimele cinci zile. De vineri, prețurile au început să crească din nou, după o lungă perioadă de ieftiniri semnificative. Atunci, Petrom a crescut prețurile cu patru bani la benzina standard și cu opt bani la motorina standard, apoi sâmbătă și luni au venit două scumpiri mai mici, de câte doi bani pe litru la fiecare sortiment, urmate de cea de azi, de opt bani pe litru, și la benzină și la motorină.

Citeşte şi: Află care sunt cele mai bune oferte la gaze naturale în acest moment. ENGIE, E.ON și Enel se află în top

Consumul mediu anual în România este de circa 7,3 milioane de tone de carburanți, dintre care 5,9 milioane de tone motorină, dintre care doar circa două treimi se produce în cele trei rafinării din țară, restul se importă.

La finalul lunii septembrie, premierul Nicolae Ciucă a anunțat prelungirea compensării cu 50 de bani a litrului de carburanți, atât pentru benzină, cât și motorină.

„Până la sfârșitul anului vom beneficia de aceeași măsură de compensare”, a declarat Nicolae Ciucă.

Schema de compensare voluntară cu 50 de bani/litru pentru benzină şi motorină a intrat în vigoare pe 1 iulie.