Preț carburanți 10 ianuarie 2024. Petrom ieftinește benzina și motorina

Benzina și motorina s-au ieftinit cu patru bani pe litru, după ce s-au ieftinit și săptămâna trecută, cu opt bani pe litru. Scăderile operate de companiile petroliere mai atenuează din scumpirea de la 1 ianuarie, aplicată ca urma a majorării accizelor impusă de Guvern.

10 ian. 2024, 09:59
Preț carburanți 10 ianuarie 2024. Petrom ieftinește benzina și motorina

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București afișează pe data de 10 ianuarie 2024 un preț de 6,65  lei/litru de benzină standard, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,10 lei/litrul. Așadar, față de ziua precedentă, Petrom a ieftini carburanții cu patru bani pe litru, atât benzina, cât și motorina.

Este a doa ieftinire a carburanțilordin 2024 după cele operate săptămâna trecută, când prețurile au sc[zut, cu opt bani pe litru. Avem, așadar, cumulat, o ieftinire de 12 bani pe litru la ambii carburanți, care atenuază semnificativ din efectul majorării prețurilor de la 1 ianuarie, generată de creșterea accizei impusă de Guvern.

Citește și: Andrei Caramitru oferă soluţia ca România să devină o mare putere economică. Primul pas, recuperarea Petrom de la Austria

Amintim că, la 1 ianuarie 2024, prețurile au crescut cu 29 de bani pe litru la benzină și cu 26 de bani pe litru la motorină, exact cu cât a crescut acciza. Carburanții se vor mai scumpi încă o dată, la jumătatea anului, pentru că, în acest an, acciza la carburanți crește în două etape, la 1 ianuarie și la 1 iulie. Scumpirea de la 1 iulie, cauzată exclusiv de creșterea accizei (incluzând și TVA aferentă), va fi de 43 de bani pe litrul de benzină și de circa 40 de bani pe litrul de motorină.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

Citește și: Benzina și motorina se scumpesc din prima zi din 2024. Guvernul va majora acciza pentru carburanți din ianuarie. O nouă creștere va avea loc în vară

Petrom a vândut în benzinăriile Petrom și OMV din România, Moldova, Bulgaria și Serbia 2,3 milioane de tone de carburanți în primele nouă luni, în creștere cu 1% față de aceeași perioadă a anului trecut.