Preț carburanți 18 octombrie. Motorina se apropie de 8 lei

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a scumpit azi motorina vândută în stațiile proprii. Prețul benzinei a rămas nemodificat.

18 oct. 2023, 09:22
Preț carburanți 18 octombrie. Motorina se apropie de 8 lei

Preț carburanți 18 octombrie. Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București a afișat miercuri dimineață un preț al benzinei standard de 6, 95 lei/litru. Motorina standard se vinde cu 7,64 lei/litrul.

Așadar, față de ziua precedentă, Petrom a majorat prețul motorinei cu patru bani pe litru și a menținut prețul benzinei. După ultimele evoluții ale prețurilor, diferența de preț dintre motorină și benzină crește la 69 de bani pe litru, scrie Economica.net.

Ultima modificare de preț fusese operată de Petrom pe 12 octombrie, când prețul a scăzut semnificativ, cu 10 bani pe litru pentru fiecare carburant. Anterior, o ieftinire de aceeași anvergură a avut loc pe 7 octombrie și a fost tot de 10 bani pe litru, pentru ambii carburanți. Cu două zile înainte benzina se ieftinise cu cinci bani pe litru și motorina cu un ban pe litru.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV. Motorina este cel mai folosit carburant în România.