Preţ carburanţi 5 februarie 2024. Veste bună pentru maşinile „pe gaz”, s-a ieftinit un plin de GPL

Prețurile la carburanți de la pompă se schimbă de la zi la zi. Luni, 5 februarie, prețul la GPL s-a schimbat față de sfârșitul săptămânii trecute.

05 feb. 2024, 16:43
Preţ carburanţi 5 februarie 2024. Veste bună pentru maşinile „pe gaz”, s-a ieftinit un plin de GPL

Preţ carburanţi 5 februarie 2024. Preţul la GPL este în scădere. Mai exact, dacă zilele trecute litrul de GPL costa între 3,27 şi 3,3 lei, astăzi, preţul la GPL a scăzut sub 3,3 lei, existând punctual companii care comercializează litrul de GPL chiar şi cu 3,24 lei, scrie Observatornews.

Potrivit datelor furnizate de peco-online.ro, cea mai ieftină benzină din România se vinde luni cu 6.69 lei și se găsește la acest preț în Darabani, Botoșani, la stația Socar.

În ceea ce privește prețul la motorină luni, cel mai bun preț pentru acest tip de carburant este de 7.17 lei și o găsiți la acest preț tot în Darabani, Botoșani, la stația Socar.

Cel mai bun preț la GPL este astăzi de 3.26 lei și se vinde la acest preț în București, la stația MOL, Strada Barbu Văcărescu, Nr. 164B, Sector 2, București.

Pe de altă parte, preţurile la benzină şi la motorină au rămas nemodificate. Astfel, conform specialiştilor, un litru de benzină standard costă între 6,75 şi 6,9 lei, iar un litru de benzină premium costă între 7,26 şi 7,55 lei.

Totodată, un litru de motorină standard costă între 7,26 şi 7,35 lei, iar un litru de motorină premium costă între 7,62 şi 7,86 lei.

Preț benzină și motorină luni, 5 februarie 2024- București

Cel mai mic preț benzină: 6.74 lei

Cel mai mic preț motorină: 7.22 lei

Cel mai pic preț GPL: 3.26 lei

Cel mai bun preț pentru benzina standard din București luni, 5 februarie 2024, este de 6,60 lei și se vinde cu acest preț la stația Petrom, Str.

Dr. Herescu Petre, nr. 2A, Sector 5, București.

Cel mai bun preț pentru motorina standard din București este de 7.22 lei și se vinde la acest preț la stația Socar de pe Str. Vasile Lascăr, nr. 141A.

Cel mai bun preț pentru GPL din București este de 3.27

lei și se vinde la acest preț stația MOL, Strada Barbu Văcărescu, Nr. 164B, Sector 2, București.

Preţ carburanţi 5 februarie 2024. Preţurile petrolului au scăzut vineri cu aproximativ 2% şi au înregistrat pierderi pe ansamblul săptămânii

Bani mai mulţi pentru români. Guvernul României vrea să introducă salariul minim european

Preţurile petrolului au scăzut vineri cu aproximativ 2% şi au înregistrat pierderi săptămânale, după ce datele privind locurile de muncă din SUA au redus şansele de tăieri iminente ale dobânzii de referinţă în cea mai mare economie a lumii, ceea ce ar putea diminua cererea de ţiţei, transmite Reuters.
Creşterea economică slăbită în China şi posibilitatea unei oarecare atenuări a tensiunilor în Orientul Mijlociu au redus, de asemenea, preţurile.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 1,31 dolari, sau cu 1,7%, la 77,39 dolari pe baril şi contractele futures pentru petrolul U.S. West Texas Intermediate au scăzut cu 1,47 dolari, sau cu aproximativ 2%, la 72,35 dolari.

Ambele benchmark-uri au consemnat o pierdere de aproximativ 7% pe ansamblul săptămânii. Ratele ridicate ale dobânzilor, care tind să diminueze creşterea economică şi cererea de petrol, în marile economii precum Statele Unite şi zona euro, par că vor fi menţinute, pe termen scurt.

Vouchere consistente pentru anveloparea şi eficentizarea energetică a caselor. Cine beneficiază de cei 126.500 de lei și cine are prioritate
Datele de vineri au arătat că angajatorii din SUA au adăugat mult mai multe locuri de muncă în ianuarie decât erau aşteptările, reducând şansele unei reduceri în curând a dobânzii cheie de către Rezerva Federală.

Drept urmare, dolarul s-a apreciat faţă de toate monedele importante. ”Preţurile (pdetrolului) s-au schimbat puţin înainte de raport, dar datele peste aşteptări privind locurile de muncă create micşorează probabilitatea reducerii dobânzii”, a spus Matt Smith, analist la Kpler.

În Europa, un factor de decizie al Băncii Centrale Europene a sugerat, de asemenea, că este prea devreme pentru a reduce ratele dobânzilor din zona euro.

Între timp, îngrijorarea cu privire la redresarea economică a Chinei a persistat, Fondul Monetar Internaţional prognozând că creşterea economică a ţării va încetini la 4,6% în 2024 şi va scădea în continuare pe termen mediu, până la aproximativ 3,5% în 2028.