Preţ carburanţi 6 decembrie 2023. Veste bună pentru toţi şoferii de Moş Nicolae

Prețul carburanților în România, astăzi, 6 decembrie 2023. Motorina se ieftineşte miercuri, însă preţul benzinei rămâne aproape la fel.

06 dec. 2023, 09:20
Preţ carburanţi 6 decembrie 2023. Veste bună pentru toţi şoferii de Moş Nicolae

Preţ carburanţi 6 decembrie 2023. Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de Economica.net în acest an, afișează pe data de 6 decembre 2023 un preț al benzinei standard de 6,56 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,17 lei/litrul.

Așadar, Petrom a ieftinit motorina cu cinci bani pe litru și a operat o reducere marginală a prețului benzinei, de un ban pe litru.

Concedieri înainte de Sărbători. Peste 300 de români au aflat vestea proastă de Crăciun

Ieftinirea ușoară de azi vine după o perioadă destul de lungă în care prețurile practicate de compania petrolieră au stangnat. Astfel, ultima modificare de preț a carburanțilot a fost operată de Petrom acum aproape două săpămâni, la 24 noiembrie. Atunci, Prtrom a ieftinit atât benzina, cât și motorina, cu cinci bani pe litru. A fost a opta scădere consecutivă de preț.

Preţ carburanţi 6 decembrie 2023. Motorina se ieftineşte miercuri, însă preţul benzinei rămâne aproape la fel. În ce privește benzina standard, cea mai ieftină costă miercuri 6,50 lei litrul, faţă de 6,51 de lei cât era pe 28 noiembrie, şi se găseşte la o staţie Petrom din Bucureşti Str. Dr. Herescu Petre, nr. 2A, sector 5.

La restul stațiilor, benzina standard se găsește la prețuri între 6,52 lei şi 7,24 lei. Pentru benzina premium, prețurile variază de la 6,96 lei până la 7,32 lei, de asemenea în scădere uşoară.

Cea mai ieftină motorină standard costă miercuri 7,13 lei litrul, faţă de 7,18 lei cât era pe 28 noiembrie, şi se găseşte la o staţie Socar din Bucureşti, Str. Vasile Lascar, nr. 141A. La restul stațiilor, motorina standard se găsește la prețuri între 7,25 lei și 7,49 lei.

Cea mai ieftină motorină premium costă miercuri 7,51 lei litrul, iar cea mai scumpă este 7,85 lei, de asemenea în scădere.

Anul trecut, preţul unui litru de benzină standard trecuse de 8 lei, în timp ce motorina standard depăşea 9 lei pe litru.

Previziunile apocaliptice pentru 2024 ale celei mai controversate bănci daneze: prăbuşirea capitalismului începe în SUA şi taxarea masivă a averilor în Europa

Prețurile carburanților în stațiile de alimentare au o evoluție similară cu cea a cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină, dar cu o diferența de câteva zile, a constatat Consiliul Concurenței în urma unui studiu care reanalizează modul în care modificările cotațiilor care se transmit în prețurile la pompă.

Cotația Platts este un preț de referință internațional pe piața benzinei sau motorinei și reprezintă o valoare reflectată de cererea, oferta și tranzacțiile realizate între traderi pe piața angro a combustibililor. Cotațiile Platts nu sunt date publice, iar pe termen lung tind să urmeze același trend cu prețurile barilului de petrol.

La ora publicării acestei știri, cotația țițeiului Brent, de referință pentru Europa, era de 77,19 dolari pe baril, iar benchmarkul american WTI se tranzacționa la 72,25 dolari, niveluri în ușoară scădere.