Preţ carburanţi. Cât costă un plin de benzină/motorină/GPL înainte de weekend

Petrom anunţă a treia ieftinire a motorinei standard în această săptămână. Care sunt noile prețuri pentru sfârşitul săptămânii.
Filip Stan
08 dec. 2023, 08:24
Preţ carburanţi. Cât costă un plin de benzină/motorină/GPL înainte de weekend

Preţ carburanţi. Petrom, liderul pieței carburanților, a ieftinit din nou motorina standard, vineri 08 decembrie, cu încă 5 bani pe litru, potrivit Monitorul Prețurilor. O reducere similară de preț a fost aplicată joi și marți după-amiază. Prețul benzinei standard a rămas neschimbat.

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, are vineri 08 decembrie, următoarele prețuri: 6,56 lei pentru un litru de benzină standard și 7,07 lei pe litru în cazul motorinei standard.
Vești importante pentru românii care au credit la bancă! Care sunt previziunile pentru IRCC în 2024
Preţ carburanţi. Potrivit peco-online, prețul benzinei standard la stațiile din Capitală este cuprins acum între 6,50 lei și 6,57 lei pe litru, iar cel al motorinei standard, între 7,05 lei și 7,13 lei. De la 1 noiembrie, zi în care motorina s-a ieftinit cu 7 bani pe litru și a scăzut sub 7,5 lei la multe stații, prețul benzinei a scăzut cu 32 de bani, iar al motorinei cu 49 de bani, fără a lua în calcul și promoțiile aplicate de Petrom la final de săptămână.

Tot peco-online mai arată că în comparație cu luna trecuta, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 4,2%, ceea ce înseamnă ca un plin (50 de litri) costă astăzi cu 14,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile. În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 4,4%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 16,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

Preţ carburanţi. Benzina şi motorina se scumpesc de la 1 ianuarie 2024. Cât va costa un plin

O primă creştere de preţuri la pompă o vom vedea chiar de la 1 ianuarie 2024. Atunci când se aplică prima majorare a accizei. Cu 6 bani pe litru vor fi preţurile mai mari la 1 ianuarie.
Marcel Boloș: ”Nu vom amâna creșterea contribuției la Pilonul II de pensii, dar sunt probleme cu deficitul”
Apoi vor mai exista alte doua etape de crestere a accizei, in aprilie si in iunie. Iar per total, de pe urma acestei masuri, vom vedea benzina mai scumpa cu 18 bani pe litru si motorina mai scumpa cu 17 bani pe litru.

Un plin de 60 de litri ne va costa mai mult cu aproape 11 lei. Acciza creste in 2024 etapizat, in asa fel incat soferii sa nu resimta foarte tare aceste majorari de preturi. Ne amintim ca in 2023 acizele nu au crescut si nu au fost raportate la rata inflației.  Nu doar accizele la carburanti cresc. Ci si cele la tutun, alcool sau bauturi dulci. Asa ca si acestea vor fi mai scumpe.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!