Preţ carburanţi. Cât s-a scumpit un plin de benzină şi motorină. OMV Petrom joacă dur!

OMV Petrom a făcut prima majorare de preţuri din acest an, scumpind sâmbătă atât benzina, cât şi motorina cu 5 bani/l.

14 ian. 2023, 11:15
Preţ carburanţi. Cât s-a scumpit un plin de benzină şi motorină. OMV Petrom joacă dur!

OMV Petrom joacă dur OMV și scumpeşte carburanţii!

Cel mai mare producător de petrol şi gaze din România, a scumpit sâmbătă atât benzina, cât şi motorina cu 5 bani/l.

Cu cât a crescut prețul la benzină și motorină la stațiile de alimentare din Capitală

În urma scumpirilor de sâmbătă, preţul benzinei standard din staţiile Petrom din București a ajuns la 6,29-6,35 lei, iar cel al motorinei standard, la 7,50-7,53 lei/l, iar în staţiile OMV la 6,40-6,44 lei/l, respectiv 7,58-7,61 lei/l.

Prețurile din stațiile Petrom sunt cu 5 bani mai ridicate decât cele din stațiile Lukoil, conform profit.ro

Citiți și: Rareş Bogdan, reacție dură după anunțul OMV Petrom că nu plătește taxa de solidaritate: „Nu ne putem lăsa umiliți din nou”

Mișcarea anulează ieftinirile efectuate în urmă cu o săptămână când compania cu acționariat austriac a fost nevoită să ieftinească benzina și motorina în urma unei decizii similare adoptate de unul dintre concurenții săi, Lukoil.

În momentul de față, OMV Petrom este implicată înt-un scandal de proporții cu autoritățile fiscale din România, după ce compania cu acționariat austriac  a anunțat că nu va plăti taxa de solidaritate.

La sfârșitul anului trecut Guvernul Ciucă a decis supraimpozitarea profiturilor companiilor din sectorul de petrol şi gaze. Astfel, Petrom spune că nu va platăti această contribuţie de solidaritate pentru 2022.

“Regulamentul UE 1854/2022, care a introdus o contribuţie de solidaritate cu caracter temporar, a fost transpus în legislaţia românească prin Ordonanţă de Urgenta a Guvernului nr. 186 publicatăîn data de 29 decembrie 2022.

În baza rezultatelor noastre financiare preliminare aferente anului 2022 şi a prevederilor acestei ordonanţe de urgenţă, ne aşteptăm ca OMV Petrom să nu intre în scopul acestei contribuţii de solidaritate pentru anul fiscal 2022, având sub 75% din cifra de afaceri din sectoarele definite: extracţia ţiţeiului, extracţia gazelor naturale, extracţia huilei şi fabricarea produselor obţinute din rafinarea petrolului.

Pentru primele 9 luni ale anului 2022, OMV Petrom a achitat deja către Bugetul de Stat al României redevenţe, impozite suplimentare şi alte contribuţii specifice industriei de aproximativ 5,2 mld lei, la care se adaugă aproximativ 1,6 mld lei impozit pe profit. În total, pentru primele 9 luni ale anului 2022, acestea reprezintă aproximativ 60% din profitul brut înainte de impozitare şi au crescut de peste 6 ori fata de aceeaşi perioada a anului precedent. Rezultatele financiare preliminare aferente anului 2022 şi trimestrului IV 2022 vor fi publicate pe 2 februarie 2023″, potrivit comunicatului transmis de OMV Petrom.

Citiți și: Șeful ANAF amenință OMV Petrom: „Dacă vor refuza să plătească vom veni cu o impunere!”