Preţ carne de miel pentru Paşte, noi oferte. Cât costă să-ţi aducă mielul acasă

Carnea de miel nu poate lipsi de pe masa de Paşte, iar preţurile au început să urce marile magazine. Unele dintre supermarketuri oferă şi posibilitatea de livrare a cărnii direct la domiciliul clientului.

15 apr. 2022, 08:54
Preţ carne de miel pentru Paşte, noi oferte. Cât costă să-ţi aducă mielul acasă

Preţ carne de miel pentru Paşte. Carnea de miel s-a transformat într-un lux pe care puţini români şi-l mai permit de Paşte. Preţurile au început să urce în toate magazinele, iar fermierii avertizează că acesta se va dubla în apropierea sărbătorilor pascale.

Preţ carne de miel pentru Paşte. Cât costă să-ţi aducă mielul acasă

În Carrefour, pulpa de miel cu os poate fi cumpărată cu 42,49 de lei, în timp ce kilogramul de posterior de miel ajunge la 26,99 de lei. Pentru cei care nu au timp să meargă la magazin zilele acestea, există posibilitatea să-l comande online şi să-l primească direct acasă.

Citeşte şi Gheorghe Mencinicopschi atrage atenția înainte de Paște: Carnea de miel, un adevărat pericol! Trebuie evitată de această categorie de români

Pentru comenzi pana la 249,99 Lei, costul de transport este de 20,00 Lei.

Pentru comenzi pana la 999.999,99 Lei, costul de transport este de 10,00 Lei.

Pentru comenzi de peste 999.999,99 Lei, transportul este gratuit.

La LIDL poţi cumpăra un sfert anterior de miel cu 5,49 de lei suta de grame şi sfert posterior de miel cu 5.99 lei tot per 100 de grame. Organele de miel costa 6.49 lei per 100 de grame.

La începutul lunii aprilie, la Kaufland, kilogramul de carne de miel cu os costa 54,99 de lei.

În magazinele Auchan românii pot cumpăra pentru masa de Paşte spată de miel cu 54,90 de lei kilogramul.

Cei care preferă să cumpere mielul direct de la fermieri ar putea ieşi mai ieftin. De exemplu, un fermier de pe lângă Bucureşti vinde miei tăiaţi sau în viu de la 8 kg la 25 kg
Preţul pentru mielul în viu este 22 lei/kg, iar tăiat (carcasă) prețul este 35 lei / kg.

Unii dintre fermieri se oferă chiar să livreze mielul direct la domiciliul clienţilor.

Crescătorii de animale spun că preţurile la miel au crescut cu aproximativ 50 la sută faţă de anul trecut.

„Şi anul trecut, chiar cu două, trei zile înainte de Paşti a urcat preţul. Aşa se întâmplă, va creşte groaznic dacă e lipsă pe piaţă. Şi anul trecut a fost o zvâncire de la 30 la 40 de lei, chiar în Vinerea Mare şi în Sâmbăta Paştelui. Şi animalele sunt mai puţine acum. Eu sunt un caz mai aparte, am unde să vând, am cu cine să lucrez, dar majoritatea colegilor au probleme. Nu au oameni şi e destul de greu. De când mă ştiu sunt probleme cu oamenii, dar parcă tot mai rău e. Acum e dezastru. Nu mai ai pe cine să plăteşti, pur şi simplu”, a spus un crescător de animale din Timiş.

Anul trecut, kilogramul de miel la carcasă se vindea în pieţe cu 25-27 de lei.

Citeşte şi Încă o veste proastă pentru români. Carnea de miel se scumpeşte! Cât ar putea plăti românii pentru un kilogram