Preţ motorină şi benzină 23 iunie 2022. Veşti bune, s-au ieftinit carburanţii la pompă înainte de weekend

Carburanții auto s-au ieftinit ușor azi, doar motorina însă, după precedenta ieftinire care a avut loc week-end-ul trecut, doar pentru benzină.

23 iun. 2022, 11:02
Preţ motorină şi benzină 23 iunie 2022. Veşti bune, s-au ieftinit carburanţii la pompă înainte de weekend
Preţ benzină şi motorină 27 mai 2022

Preţ motorină şi benzină 23 iunie 2022. Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de economica.net în acest an, afișa azi, 23 iunie, un preț al benzinei standard de 8,62 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 9,18 lei/litrul.

Așadar, avem o ușoară ieftinire, de trei bani pe litru, doar la motorină, operată de Petrom, liderul pieței carburanților din România. Prețul benzinei a rămas nemodificat. Prețurile au fost modificate, ultima oară, în data de 18 iunie, atunci când benzina s-a iefttinit cu patru bani pe litru.

Cel mai probabil, ieftinirea de joi, ca și cea de la finalul săptămânii trecute, care vin după multe luni de scumpiri, a fost operată pe fondul unei ușoare calmări a cotațiilor produselor petroliere.

Ieri, cotațiile Platt’s Med, de referință pentru zona noastră, erau de 1.356 dolari/tonă pentru benzină și 1.359 dolari/tonă pentru motorină. Acum două săptămâni, cotațiile pentru benzină ajunseseră la 1.448 dolari pe tonă, iar cele la motorină la 1.370 de dolari pe tonă.

 

Soluţia PSD pentru reducerea preţurilor carburanţilor: „Experții PSD sunt pregătiți să vină în sprijinul Ministerul Energiei pentru elaborarea actului normativ”
Preţ motorină şi benzină 23 iunie 2022. Coaliţia a stabilit un mecanism de compensare parţială a preţului la pompă al carburanţilor, pe o perioadă de 3 luni

Liderii coaliţiei au decis instituirea, timp de 3 luni, a unui mecanism de compensare parţială a preţului la pompă al carburanţilor, au declarat surse guvernamentale, pentru News.ro. Executivul se va reuni, joi de la ora 11.00, în şedinţă pentru a pune la punct ultimele detalii privind această măsură, au adăugat sursele citate.

Proteste din cauza preţurilor mari la carburanţi. Şoferii din Suceava au alimentat de 50 de bani şi au blocat benzinăriile
Premierul Nicolae Ciucă a participat, miercuri, la şedinţa coaliţiei, o întâlnire informală cu liderul PSD Marcel Ciolacu, după ce în cursul dimineţii a avut o întâlnire, la sediul Guvernului, cu miniştrii Energiei şi Finanţelor, pentru găsirea de soluţii privind preţurile majorate la carburanţi.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a confirmat că în cursul dimineaţii de miercuri a avut o întâlnire, la Palatul Victoria, cu miniştri şi secretari de stat de la Ministerul Energiei şi Ministerul Finantelor, alături de conducerea ANAF şi a Consiliului Concurenţei, precum şi Secretarul General al Guvernului.
Potrivit lui Dan Cărbunaru, tema a fost legată de soluţii pentru gestionarea situaţiei preţurilor la carburanţi. El a adăugat că aceste soluţii urmează să fie stabilite şi comunicate până joi.

PSD a transmis, miercuri, soluţiile pentru reducerea preţurilor la combustibili prin plafonare, respectiv introducerea unui preţ maximal sau limitarea adaosului pe lanţul comercial, arată un comunicat de presă al formaţiunii.

Social-democraţii au afirmat că Ministerul Finanţelor a pus la dispoziţia Ministerului Energiei toate datele necesare pentru o reglementare justă în acest domeniu, iar experţii PSD sunt pregătiţi să vină în sprijinul Ministerul Energiei pentru elaborarea actului normativ.

În schimb, liberalii au susţinut că sunt o serie de măsuri fiscale prin care poate fi atenuată creşterea preţului la carburanţi, iar Ministerul Finanţelor trebuie să analizeze pârghiile prin care poate să acţioneze pentru a induce o scădere a preţului de la pompă.